На Хмельниччині благодійники роздали 450 продуктових наборів. Хто і що отримав

На Хмельниччині благодійники роздали 450 продуктових наборів. Хто і що отримав

На Хмельниччині благодійники роздали 450 продуктових наборів. Хто і що отримав
. Суспільне Хмельницький

450 продуктових наборів роздали соціальні працівники благодійного фонду «Карітас-Хмельницький» людям, які перебувають під його супроводом, розповіла соціальна працівниця Олена Венгер. Каже, минулоріч ця кількість була удвічі більшою.

Що входить до набору та кому роздавали, дізнавалися кореспонденти Суспільного Хмельницький.

450 продуктових зібраних наборів до Великодніх свят соціальні працівники розвезуть людям, які цього потребують, розповідає соціальна працівниця благодійного фонду «Карітас-Хмельницький» Олена Венгер. Також, за її словами, такі набори отримають одинокі люди похилогу віку з проєкту «Домашня опіка». До набору, каже, входять паска, сир, ковбаса, масло і яйця.

Минулого року продуктових наборів роздали понад тисячу, каже соціальна працівниця: «Минулоріч ми охоплювали переселенців. Цьогоріч в нас теж є переселенці, але ті, які залишилися під супроводом наших проєктів, які ми на даний момент реалізовуємо».

Багатодітна мама Сабіна з 5 дітьми місяць тому переїхала на Хмельниччину з Херсона.
Багатодітна мама Сабіна з 5 дітьми місяць тому переїхала на Хмельниччину з Херсона. Суспільне Хмельницький

В одну із таких сімей з продуктовим набором приїхали соціальні працівники. У селі Ярославка місяць проживає родина з Херсонської області.

«В мене троє дівчаток і двоє хлопчиків. Старшій – 12 років, найменшому – 2 роки. Ми були на окупованій території, тікали 20 кілометрів пішки з дітьми, вибиралися як могли», – пригадує переселенка Сабіна.

Переселенка з Херсона Людмила каже, що їх вивозили мер міста та військові у супроводі поліції: «Посадили на поїзд до Кривого Рогу, а звідти вже на Хмельницький поїздом безкоштовно приїхали».

Жінки кажуть, що односельчани одразу допомогли їм з житлом, продуктами та необхідними речами.

До Великоднього набору входять паска, сир, ковбаса, масло і яйця.
До Великоднього набору входять паска, сир, ковбаса, масло і яйця. Суспільне Хмельницький

Сім’я Сабіни – одна із 74-х, які беруть участь у проєкті «Міцна сім’я для кожної дитини». Це ще один проєкт, який реалізовують у благодійному фонді, каже соціальна працівниця Олена Венгер: «В нас передбачені продуктові набори, миючі засоби. Також є можливість одноразової грошової допомоги. Якщо у сім’ї є потреба в облаштуванні спального чи навчального місця, ми допомагаємо придбати, і побутову техніку також. Пані Сабіна звернулася, аби ми допомогли придбати пральну машинку напівавтомат, і ми постараємося до травня задовольнити цю потребу».

Читайте також

  • На Хмельниччині побільшало сонячних станцій: хто встановлює та як це зробити
  • Хмельниччина — у четвірці пілотних областей з реалізації Швейцарсько-українського проєкту

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок