На Київщині у підпільних виробників вилучили неякісне пальне на 360 млн грн

На Київщині у підпільних виробників вилучили неякісне пальне на 360 млн грн

На Київщині у підпільних виробників вилучили неякісне пальне на 360 млн грн
Правоохоронці проводять слідчі дії за місцем зберігання та продажу нафтопродуктів. Фото: Національна поліція України

На Київщині співробітники Національної поліції вилучили понад 6 тис. тонн пального у підприємця, якого підозрюють у продажу нафтопродуктів без відповідних дозволів. Вартість вилученого майна оцінюють у 360 млн грн, вирішуються питання про накладення арешту.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними поліцейських, місцевий мешканець займався господарською діяльністю у сфері зберігання нафтопродуктів. Для цього він орендував територію нафтопереробного заводу на території Київської області. Згодом, як вважають у поліції, чоловік вирішив налагодити реалізацію пального без відповідних на те дозволів.

За версією слідства, аби приховати протиправну діяльність, неякісні нафтопродукти реалізовували суб’єктам господарювання за готівку для подальшої реалізації на ринку. Крім того, як підозрюють правоохоронці, пальне продавали через підконтрольну АЗС.

На Київщині у підпільних виробників вилучили неякісне пальне на 360 млн грн
Підприємець, якого підозрюють у нелегальному продажу нафтопродуктів. Фото: Національна поліція України

Поліцейські вилучили документацію, "чорнові" записи, обладнання, яке використовували для виготовлення та зберігання пального.

Після проведення низки експертиз причетним до торгівлі нафтопродуктами можуть повідомити про підозру за ст. 190шахрайство та ст. 204незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів КК України. Організатору бізнесу загрожує штраф або ув’язнення від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Розслідування проводять детективи Бюро економічної безпеки під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Що відомо про викриття інших зловживань під час торгівлі нафтопроводуктами

Працівники СБУ заблокували роботу столичної компанії, що продавала російські пально-мастильні матеріали на сотні мільйонів гривень і надсилала прибутки в бюджет Росії.

Правоохоронці затримали підозрюваних, які пропонували купити товари, які через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, набули попиту. Це, зокрема, промислові електрогенератори, дизельне пальне і мінеральні добрива.

Поліція затримала чотирьох чоловіків, які продавали неіснуюче пальне в інтернеті. Вони розміщували вигідні оголошення про продаж бензину та дизелю, а отримавши гроші, більше не відповідали на дзвінки.

Минулого року у Києві понад 30 автозаправок оштрафували на загальну суму понад 1,4 мільйона гривень за порушення у формуванні ціни на пальне.

Читайте також

Поліція викрила киянина, який продавав підроблені документи росіянам та жителям тимчасово окупованих територій

На початок