У Чернігові відкрився пункт підтримки мобілізації

У Чернігові відкрився пункт підтримки мобілізації

У Чернігові відкрився пункт підтримки мобілізації
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Правова допомога при мобілізації, соціальні гарантії й підтримка та надання відстрочок від мобілізації. З цими питаннями чернігівці можуть звернутися до пункту підтримки мобілізації, який відкрив чернігівський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

"Сюди можуть звернутися наші громадяни, і в нормальній дружній атмосфері переговорити, чи є підстави для надання відстрочки, які є соціальні гарантії для захисту наших військовослужбовців", — говорить начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

У Чернігові відкрився пункт підтримки мобілізації
Начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук. ФОТО: Суспільне Чернігів

Такі центри працюватимуть і в області: в Прилуках та Ніжині, розповів Олег Гончарук. У Чернігові протягом дня до пункту звертаються в середньому п'ять людей, говорить начальник відділення рекрутингу Чернігівського ТЦК та СП Леонід Заєць.

"Звертаються члени сімей, звертаються дружини військовослужбовців, чиї чоловіки або діти проходять військову службу з призовом під час мобілізації. Як військовослужбовцю отримати відпустку, як провести його переміщення до іншої військової частини, щоб ближче було. Це ми розповідаємо, куди звертатись, є така можливість, чи немає такої можливості. Звертаються громадяни, які виявили бажання служити за контрактом".

У Чернігові відкрився пункт підтримки мобілізації
Начальник відділення рекрутингу Чернігівського ТЦК та СП Леонід Заєць. ФОТО: Суспільне Чернігів

За словами Олега Гончарука, повістки в пунктах не видаватимуть, але, згідно зі змінами у законодавстві, тепер повістку можуть вручити й не за місцем проживання.

"В жодному разі в цих пунктах не будуть вручені жодні повістки. Ми не збираємо прізвища людей, які перебувають на обліку, ні. На сьогодні цю повістку можуть вручити там, де людина зараз знаходиться. Наприклад, в Івано-Франківській області, у Львові і в будь-яких інших областях не по місцю перебування на військовому обліку. Нині вже працює загальна система єдиного держреєстру військовозобов'язаних. І обмін інформацією відбувається досить швидко".

У Чернігові відкрився пункт підтримки мобілізації
Пункт підтримки мобілізації у Чернігові. ФОТО: Суспільне Чернігів

Читайте також

Паски, окопні свічки і шкарпетки. Що потрібно передавати на фронт, а що ні?

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок