Через акцію протесту польських аграріїв на "Ягодині" можливі черги – Волинська митниця

Через акцію протесту польських аграріїв на "Ягодині" можливі черги – Волинська митниця

На міжнародному пункті пропуску "Ягодин– Дорогуськ" прогнозують черги через протест польських аграріїв, – повідомили у Волинській митниці.

Страйк на польсько-українському кордоні розпочався 12 квітня. Аграрії збираються у місті Дорогуськ Люблінського воєводства.

"Можливі затримки у проходженні електронної черги, яка функціонує з української сторони на митному посту "Ягодин" та ускладнення у доставці вантажів до кордону з польського боку", – зазначили у Волинській митниці.

Як додали митники, однією з причин протесту є збільшення обсягів української сільськогосподарської продукції на ринку сусідньої держави. Попередньо, акція аграріїв триватиме до 24:00 14 квітня.

Що відомо

  • 28 березня стало відомо, що Румунія і Польща ведуть переговори з Європейською комісією щодо механізмів відстеження експорту українського зерна, щоб гарантувати, що місцеві фермери не постраждають від потоку дешевого імпорту.
  • Протягом 2022-го Польща та Румунія спільно сприяли експорту зернових з України. Додаткова пропозиція зерна на їхніх ринках спричинила тиск на фермерів, оскільки вплинула на ціни та можливості зберігання зернових. У двох країнах відбувалися місцеві протести проти урядів.
  • За оцінками Європейської комісії, фермери з Польщі, Румунії, Угорщини, Болгарії та Словаччини втратили 417 мільйонів євро від напливу дешевшого українського зерна на їхні ринки.
  • На початку лютого 2023-го у зв'язку з анонсованою акцією, яку влаштували польські аграрії, в пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" в обох напрямках виникла черга з вантажних автомобілів.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок