"Коктейлі Молотова" у будинок колишньої: подробиці інциденту на Рівненщині

"Коктейлі Молотова" у будинок колишньої: подробиці інциденту на Рівненщині

"Коктейлі Молотова" у будинок колишньої: подробиці інциденту на Рівненщині
.

На Рівненщині пенсіонера підозрюють у тому, що він кинув до будинку колишньої співмешканки декілька "коктейлів Молотова". Це сталося 11 грудня в селі Межиріч Острозького району. О пів на першу ночі чоловік, розбивши вікно, буцімто вкинув три склеєні скотчем пляшки із легкозаймистою речовиною до оселі, де мешкає 62-річна жінка.

На момент інциденту у будинку був син господині, який приїхав погостювати. Він почув, що хтось розбив вікно та зумів швидко загасити вогонь. Тим часом палій втік. Люди викликали поліцію.

Власниця оселі пані Галина розповідає про події минулої ночі. Жінка стверджує, що будинок намагався підпалити її колишній чоловік.

Жителька Межирічів Галина Хвойна:

– Десь було двадцять на першу ночі. Загавкав собака. Але я не чула, бо спала. Почула вже, коли син бігав і кричав, що нас грабують. Я теж вибігла. А він забіг у цю кімнату і вже побачив, що ми горимо. Тут вибили вікно і кинули "коктейлі Молотова". Вибігла в іншу кімнату і побачила у вікно, що там стоїть мій колишній чоловік. З палкою. І ще щось в руках тримає. Я йому крикнула – ти що робиш!? А він втік.

Син пані Галини Микола Мазур:

– Банка літрова була і були пляшки з сумішшю. Все горіти тут почало.

Потім люди звернулися до поліції. Правоохоронці поряд із будинком виявили інші пляшки із запальною сумішшю. А невдовзі затримали підозрюваного.

Керівник поліції Острозького району Едуард Холод:

– Було вилучено запальну суміш, яка була приготовлена. Тобто, він планував здійснити декілька підходів. Було проведено перевірку і о 4-й ранку вийшли на слід чоловіка і затримали його за місцем проживання фактичного, в онуки. Запросили до райвідділу, де він вказав, що саме він це зробив.

За інформацією пресофіцерки головного управління Національної поліції в області Марії Юстицької, затриманому пенсіонеру 70 років. Наразі він у слідчому ізоляторі, де проведе щонайменше найближчі два місяці. За фактом замаху на вбивство двох осіб чоловіку загрожує позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років.

Пресофіцерка додала, що правоохоронцям чоловік пояснив, що раніше проживав разом із 62-річною колишньою дружиною. Однак стосунки не склалися, тому, затаївши образу, він вирішив спалити будинок, в який, начебто, вкладав гроші. Власниця будинку Галина Хвойна заявила, що частку вартості нерухомості сплатила екс-чоловіку одразу після розлучення 30 років тому. Хто є адвокатом підозрюваного – нам наразі з'ясувати не вдалося. Втім, Суспільне готове надати йому можливість озвучити позицію свого підзахисного щодо обставин цієї справи.

Автор: Роман Свирида

На початок