У Миколаєві триває Південний медіа-форум

У Миколаєві триває Південний медіа-форум

У Миколаєві триває Південний медіа-форум
.

Інформаційна безпека, нові тренди, нові медіа, влада та медіа. У Миколаєві вперше триває Південний медіа-форум.

Марина Савченко – журналістка 24 каналу з Херсона. У журналістиці жінка 17 років. Марина Савченко говорить, чому вирішила відвідати Південний медіа-форум: "Хотіла би почути якісь поради: як працювати в нинішніх умовах, тому що дуже непростий час, дуже непросто зараз журналістам. Дивіться, бачила про події в Одесі, стояла моя колега, тележурналістка, і плакала в кадрі. Я розумію, що це дуже важко. З іншого боку, журналісти не мають допускати емоцій. От як бути в таких ситуаціях? Хочу запитати".

Миколаївчанка Катерина Волинець також бере участь у форумі. Дівчина ділиться очікуваннями від заходу: "Очікую набути нових цікавих знань з приводу того, як реагувати на різноманітні закиди в медіа, як вміти відрізняти правдиву інформацію від неправдивої. Послухати цікавих спікерів".

Серед учасників медіа-форуму Сергій Жадан. Письменник говорить, що приїхав сюди послухати журналістів та взяти участь у дискусії. “Думаю, що ми поговоримо про можливості мас-медіа. Як передавати ту реальність, яка у нас на сьогодні є, про формування інформаційного простору в умовах гібридної війни, про те, як можна і як не можна говорити, скажімо, про події на Сході".

Киянин Влад Головко представляє Громадське.ЮА. Він - модератор Південного медіа-форуму. Розповідає, що на дискусійній платформі про нові медіа обговорюватимуть діджитал-платформи.

Киянин Олег Покальчук є спікером дискусійної платформи про інформаційну безпеку. Він соціопсихолог, член правління Інституту суспільно-економічних досліджень. Спікер пояснює, як журналісти розуміють поняття інформаційна безпека. На Південному медіа-форумі спікери також обговорювали взаємодії між владою та медіа.

Організаторка Південного медіа-форуму Оксана Янішевська каже: "Спілкування в рамках форуму, в рамках подібних заходів, воно, по-перше, об’єднує. По-друге, знайомить нас один з одним і дозволяє піднімати гострі питання і знаходити шляхи їх вирішення. Форум наш південний, тому що запрошені журналісти, представники засобів масової інформації з Херсона і Одеси. Вони будуть сьогодні присутні, головні редактори деяких видань, які зможуть поділитися своїм досвідом, обговорити що у них".

Автор – Олександр Гресь, оператор – Юлія Філімон

На початок