"Запах також чудовий": у Полтаві заквітло 40-річне дерево магнолії

"Запах також чудовий": у Полтаві заквітло 40-річне дерево магнолії

"Запах також чудовий": у Полтаві заквітло 40-річне дерево магнолії
. Суспільне Полтава

На території аграрного університету у Полтаві заквітла магнолія. Це найстаріше дерево цієї рослини у місті, каже завідувач кафедри закладу Сергій Поспєлов. Квітнутиме вона від десяти днів до місяця.

Полтавець Сергій Шабельник прийшов сфотографуватися із магнолією, яка розквітла на території аграрного університету. Чоловік навчається в цьому закладі.

"Ми зараз перебуваємо біля магнолії, яка розквітає найпершою. Всі, хто тут працює, чи навчається – обов’язково в кожного є фото з цими квітами. Як тільки розпускається це дерево, усі відразу йдуть фотографуватися. Я знаю, що друзі, які тут не навчаються, ідуть з міста і роблять фото біля цього дерева", - каже полтавець Сергій Шабельник.

"Запах також чудовий": у Полтаві заквітло 40-річне дерево магнолії
УПолтаві заквітло 40-річне дерево магнолії. Суспільне Полтава

Дерево магнолії розквітло кілька днів тому. Цьогоріч вчасно, говорить завідувач кафедри університету Сергій Поспєлов. Активно квітнути бутони будуть ще протягом тижня.

"У середині квітня вона починає вже активно квітувати, десь місяць радуватиме нас. У природі вона зустрічається дуже багато в Японії, Кореї. Це її природній ареал", - розповідає завідувач кафедри Полтавського державного аграрного університету Сергій Поспєлов.

Це - найстаріша магнолія у Полтаві. Її висота - понад десять метрів, вид називається «Кобус». Саджанці дерева привезли із київського ботанічного саду.

"Запах також чудовий": у Полтаві заквітло 40-річне дерево магнолії
Це найстарша магнолія в Полтаві. Суспільне Полтава

"Воно було посаджене більше 40 років тому. Вперше завіз його на територію нашої області і посадили завдяки роботі Віктора Миколайовича Самородова, відомого ботаніка. Є вони (інші дерева – ред.) у нас біля пам’ятника на території. Вони посаджені і трошки затінені, через це не так красиво і регулярно квітують, як ось ця деревина", - каже завідувач кафедри Полтавського державного аграрного університету Сергій Поспєлов.

Прийшли подивитися на цвітіння магнолії і учні 8-го класу полтавської школи, що розташована неподалік університету.

"Класний керівник на перерві запропонував прийти подивитись на магнолію, як вона зацвіла. Воно недавно заквітло, мабуть, днів два тому, три. Запах також чудовий", - говорить полтавець Назар Малохліб.

Усього на території університету - чотири багаторічних дерева магнолії. А також два роки тому до 100-річчя закладу тут висадили ще з десяток саджанців різних видів та сортів цієї рослини.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок