У Тернополі орден загиблого полковника отримали рідні

У Тернополі орден загиблого полковника отримали рідні

У Тернополі орден загиблого полковника отримали рідні
. Фото: Тернопільська міська рада

Рідним загиблого захисника Вадима Шуменка, який служив у Державній прикордонній службі України, вручили посмертно орден "За мужність" III ступеня. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Нагороду вручив начальник Донецького прикордонного загону дружині та доньці військовослужбовця.

Військовослужбовця посмертно відзначили державною нагородою України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові. Йдеться в Указі президента від 27 грудня 2022 року.

Вадим Шуменко разом з побратимами боронив Маріуполь. 8 травня 2022 року під час чергового авіаудару по "Азовсталі" прикордонник загинув.

"Рідні й колеги пригадують, що Вадим був порядним та добрим чоловіком, справжнім, вірним товаришем і побратимом. Він вмів порадити, підбадьорити, був справжнім", - йдеться у повідомленні Східного регіонального управління ДПСУ.

Вадим Шуменко проходив службу в Державній прикордонній службі України з 1995 року. За час служби нагороджений відомчими відзнаками та медалями. Прикордонник боронив Україну на східному рубежі з 2014 року. 14 червня 2022 року наказом Голови Державної прикордонної служби України Вадиму Шуменку присвоїли військове звання полковник (посмертно).

Читайте також

Військового з Тернополя посмертно нагородили орденом "За мужність"

На початок