У чернігівських дитсадках планують відкрити групи раннього віку

У чернігівських дитсадках планують відкрити групи раннього віку

У чернігівських дитсадках планують відкрити групи раннього віку
. ФОТО: Getty Images (ілюстративне)

У чернігівських дитсадках планують відкрити групи раннього віку — для дітей від двох до трьох років. Таке питання підняв начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура під час наради.

"Ми підготували пропозицію і винесемо її на розгляд міської комісії з питань ТЕБ на НС про те, щоб дозволити відновити роботу цих груп у дитячих садках, де є вихід в укриття безпосередньо в самому садочку, щоб не треба було, зважаючи на вік дітей, іти далеко в якесь інше приміщення або обходити вулицею. Таких дитсадків у нашому місті десять, вісім з них мають вільні місця".

За його словами, можливість відкриття груп раннього віку в чернігівських дитсадках пов'язана з тим, що стало тепліше, й менше часу потрібно для того, щоб одягнути дитину й вивести її в укриття під час повітряної тривоги.

Як каже Білогура, роботу таких груп відновлять, коли комісія дасть на це дозвіл і сформуються групи.

Це питання винесуть на розгляд уже протягом цього тижня, сказав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Також, як сказав Василь Білогура, у дитсадках міста нині лишаються вільними 1235 місць. А 10 квітня відкрився ще один дитсадок. Усього в Чернігові їх працює 37.

Також на нараді обговорили можливість роботи пришкільних таборів. У 2021 та 2022 роках вони не працювали — через коронавірус та бойові дії. Попередньо розраховують на близько шести тисяч дітей пільгових категорій. Називає Білогура й орієнтовну дату — 5-20 червня. На харчування дітей у пришкільних таборах потрібно понад вісім мільйонів гривень. Ці гроші не були закладені в бюджеті, тож потрібно буде шукати додаткове фінансування, говорить Білогура.

Читайте також

Гаряча вода у Чернігові: чи буде вона у споживачів "ТЕЦ" та "Облтеплокомуненерго"

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок