Сили оборони за добу відбили 58 атак окупантів на 4 напрямках — Генштаб ЗСУ

Сили оборони за добу відбили 58 атак окупантів на 4 напрямках — Генштаб ЗСУ

Українські солдати їдуть на БТР на передовій у Бахмуті, Донецька область, Україна
. Українські солдати їдуть на БТР на передовій у Бахмуті, Донецька область, Україна, 26 березня 2023 року. AP Photo / Libkos

Військо РФ продовжує наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 10 квітня. За минулу добу Сили оборони відбили 58 атак окупантів на цих напрямках.

Протягом минулої доби російські військові завдали 26 авіаційних та 4 ракетних удари. 2 російські ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури Запоріжжя, є загиблі і поранені серед цивільних громадян, зруйновано та пошкоджено житлові будівлі. Також 2 ракети із ЗРК С-300 російські окупанти випустили по об’єкту цивільної інфраструктури Костянтинівки, що на Донеччині. Окрім того окупанти здійснили 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Внаслідок влучання постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міст Куп’янськ на Харківщині та  Дружківка на Донеччині. Є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено житлові будівлі.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Що відбувається на фронті на війні в Україні

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

Військо РФ надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області окупанти продовжують інженерне обладнання місцевості.

Протягом минулої доби російські військові обстріляли населені пункти Ясна Поляна та Грем’яч Чернігівської області; Баранівка, Волфине, Запсілля та Попівка Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Мала Данилівка, Гатище, Устинівка, Мілове, Великий Бурлук та Тополі на Харківщині.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали населені пункти Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Першотравневе Харківської області.

На Лиманському напрямку минулої доби окупанти безуспішно наступали в районі південніше Діброви. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Чернещина, Макіївка, Невське, Ямполівка, Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Торське, Сіверськ, Спірне і Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку військо РФ продовжує наступати, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають запеклі бої. Протягом минулої доби росіяни безуспішно наступали в районі східніше населеного пункту Богданівка та біля Хромового.  Підрозділи Сил оборони відбили понад 30 атак окупантів на цій ділянці фронту.  Від російських обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Бахмут, Хромове, Іванівське, Часів Яр, Біла Гора, Озарянівка, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти наступали в районах Новокалинового, Бердичі, Авдіївки, Сєверного, Водяного та Мар’їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на цій ділянці фронту тривають за Авдіївку та Мар’їнку, де було відбито понад 20 російських атак. В той же час обстрілів окупантів зазнали населені пункти Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Первомайське, Красногорівка, Гостре,  Георгіївка та Мар’їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби російські військові не наступали. Здійснили обстріли населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Богоявленка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Пречистівка та Золота Нива на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують нарощувати оборонні рубежі та позиції.  Здійснили обстріли понад 45 населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них — Времівка, Новопіль Донецької області; Запорізьке, Ольгівське, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Качкарівка, Миколаївка, Львове, Микільське та Інженерне Херсонської області, а також Херсон.

На Запоріжжі окупанти продовжують примусову паспортизацію

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Зокрема, в місті Токмак російська окупаційна так звана “влада” повідомила, що для отримання російського паспорта потрібно подати паспорт громадянина України, свідоцтво про народження та зробити відбитки пальців рук. При цьому зазначається, що начебто будуть повертати назад власникам оригінал паспорта громадянина України та свідоцтва про народження.

Читайте також

Росіяни намагаються заблокувати Авдіївку, Сили оборони за добу відбили 40 атак. 411 день війни. Онлайн

На початок