Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області
. Херсон. Площа Свободи після обстрілів російськими військами будівлі Херсонської ОВА 14 грудня 2022 р. Фото: Суспільне Херсон

411 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Херсон і всю деокуповану частину області щодня з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії обстрілює російська армія. Попри все у звільнених населених пунктах тривають стабілізаційні заходи. На лівобережжі Херсонщини також лунають вибухи — Сили оборони знищують склади боєприпасів, техніку, живу силу та логістичні шляхи військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Новини попереднього дня читайте тут, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

  • Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони за добу знищили спостережний пост російських військових на лівому березі та польовий пункт боєпостачання на островах Херсонщини. Ліквідували сім одиниць озброєння та техніки РФ, серед яких дві самохідні артустановки, дві станції радіоелектронної боротьби, безпілотний розвідник "Supercam" та дві автівки
  • Протягом доби, російські війська обстріляли Херсон, Антонівку, Веселе, Бургунку, Іванівку та Дніпровське.
  • 9 квітня російські війська з "Градів" 14 разів вдарили по селу Милове на Херсонщині. Загиблих та поранених немає. У Херсоні — поранена жінка. Їй надали допомогу на місці обстрілу.
  • Армія РФ завдала удару керованими авіабомбами по Новобериславу на Херсонщині. А також з винищувачів скинули три бомби на Кізомис. Попередньо загиблих та поранених немає.
  • На Херсонщині у зруйнованому армією РФ селі Посад-Покровське встановили 25 модульних будинків. Усього шведська служба цивільного захисту зі стратегічних резервів Європейського Союзу надала 328 збірних конструкцій.
  • Нововоронцовська громада отримала 62 тонни гуманітарної допомоги. Зокрема, питну воду, продукти, засоби дитячої гігієни та харчування, ліки, дрова, свічки, мотокоси, водопровідні труби та інше.

Медична евакуація з населених пунктів, розташованих над Дніпром: Соболевський про безпекову ситуацію на Херсонщині

Безпекова ситуація на Херсонщині залишається складною. Населені пункти, які розташовані над Дніпром залишаються в зоні ризику через постійні обстріли російськими військами. З них буде проводитись медична евакуація.

Про це повідомив у телемарафоні "Єдині новини" перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, сьогодні, 10 квітня, внаслідок чергових обстрілів Бериславського району були поранені двоє людей. Одна людина знаходиться у важкому стані. Поранених доправили до лікарні.

"Будемо робити медичну евакуацію. Спочатку будемо забирати поранених до Херсона, а далі, можливо, в більш безпечний регіон, після того, як медики стабілізують їх стан", — сказав Соболевський.

"Важко зрозуміти логіку скаженої собаки": пресофіцер про оборону Херсона, розмінування та гуманітарну ситуацію

Херсон повторює долю Миколаєва, зазнаючи постійних обстрілів російської армії. Однак, крім ракетного озброєння військові РФ завдають ударів по місту артилерією, танками та мінометами. Це збільшує кількість загиблих: у Миколаєві за дев’ять з половиною місяців загинули понад 150 людей, у Херсоні ж за чотири з половиною місяці після деокупації — майже 100. Про це і не лише розповів в інтерв’ю Суспільному пресофіцер тактичної групи “Грім” Дмитро Плетенчук.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Армія РФ скинула гранату на човен з одному з населених пунктів Бериславської громади

Російська армія скинула гранату на човен в одному з населених пунктів Бериславської громади. На ньому 20-річний хлопець та 20-річна дівчина, спробували випливти в затоку. Вони отримали важкі поранення та шпиталізовані до лікарні, повідомив в Telegram голова ОВА Прокудін.

Херсонська область - повітряна тривога!

Херсонський центр служби крові потребує донорів усіх груп

Херсонський обласний центр служби крові потребує донорів усіх груп для важкохворих та поранених при обстрілах місцевих жителів. Донорів приймають по буднях з 8:30 до 13 години за адресою: Миколаївське шосе, 7.

Вибиті вікна у музеї та в лікарні, обвалена панельна стіна у будинку: наслідки нічних обстрілів РФ середмістя Херсона

Після нічної атаки російських дронів, в одному з будинків у центрі Херсона обвалилася панельна стіна на двох поверхах. Також пошкоджені вікна у лікарні та художньому музеї. Як минула доба у Херсоні — бачили кореспонденти Суспільного.

Навчались робити вітальні листівки та розписувати пряники. У Херсонському артхабі відбулися майстеркласи до Великодня

Херсонські дівчата разом із матусями навчаються робити великодні прикраси у майстринь. Заняття організували у херсонському артхабі в укритті. На ньому побували кореспонденти Суспільного.

У Борозенському запрацювала аптека

Сьогодні, 10 квітня, у Борозенському Бериславського району відкрили аптеку, повідомила у Telegram Херсонська ОВА.

Заклад працює шість днів на тиждень з 8.30.

За добу херсонські піротехніки знешкодили понад 120 вибухонебезпечних предметів

Піротехніки знешкодили 126 вибухонебезпечних предметів у деокупованих населених пунктах Херсонщини. За добу вибухотехніки обстежили майже чотири гектари території, 15 домогосподарств та один кілометр лінії електропостачання, повідомила у Facebook ДСНС у Херсонській області.

У Херсоні внаслідок обстрілу російськими військами впала стіна будинку

Російські військові з дрона кинули вибухівку на будинок у Херсоні. Впала центральна стіна, яка виходила на проїжджу частину.

"Я проснувся, виключив світло, чую — дрон пролетів. Вийшов на веранду подивився, немає. Потім ліг спати і чую "бабах", трусонуло будинок, у мене люстра впала. Вийшов подивитись, думав десь поряд прилетіло, бачу - центральна стіна впала", - розповідає херсонець Сергій Ясинський.

З вісімнадцяти сімей, які тут проживали, під час вибуху в будинку були троє людей, ніхто з них не постраждав.

Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Херсон, обвалена стіна після нічних обстрілів РФ у будинку в центрі міста, 10 квітня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

З Козацького на Херсонщині евакуювали ще дві родини з дітьми

На Херсонщині з Козацького Новокаховської МТГ поліцейські та волонтери евакуювали ще дві родини. Про це у Facebook повідомила поліція Херсонської області.

Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Херсонщина. Поліцейські евакуюють родини з дітьми з Козацького, 9 квітня 2023 Фото/скрін відео поліції Херсонської області/Facebook

За даними поліції, 9 квітня вдалося вивезти 8-річного хлопчика з матір’ю, а також 13-річного підлітка разом із матір’ю та бабусею. Правоохоронці доправили родини до Херсона, де передали волонтерам, йдеться у повідомленні.

На Херсонщину повернулися 24 дитини, яких вивезли під час окупації

На Херсонщину повернули ще 24 дитини, яких вивезли під час окупації російські військові. Це була одна з найскладніших місій, яку провели волонтери Благодійного фонду "Save Ukraine", повідомив у Telegram голова ОВА Прокудін.

Перед тим, як відпустити дітей, їм влаштували 13-годинний допит, та змусили взяти участь в пропагандистському репортажі.

Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області
До Херсона повернули 24 дитини, яких вивезли військові РФ Фото: Херсонська ОВА/Telegram

У Херсоні рятувальники під час гасіння пожежі у квартирі виявили загиблого

Вночі 10 квітня під час гасіння пожежі в кімнаті багатоквартирного будинку у Херсоні рятувальники ГУ ДСНС виявили загиблого, повідомило у Facebook ГУ ДСНС у Херсонській області.

Обстріли Милового та Новоберислава. 411 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Херсон. Рятувальники гасять пожежу в багатоквартирному будинку, 10 квітня 2023 Фото: ГУ ДСНС у Херсонській області/Facebook

За даними ДСНС, у квартирі на четвертому поверсі за адресою вул. Михайлівська горіли домашні речі. Під час гасіння пожежі, в одній з кімнат, виявили тіло загиблого чоловіка, йдеться у повідомленні.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами обстрілу російськими військами Херсона

Прокуратура розпочала досудові розслідування за фактами обстрілів російськими військовими Херсона вранці 10 квітня. Про це йдеться в Telegram прокуратури Херсонської області.

Слідчі зафіксували, що внаслідок обстрілу у середмісті Херсона пошкоджена пам’ятку архітектури місцевого значення - будівля художнього музею, а також адмінбудівля райради. Вибуховою хвилею пошкоджені вікна обласного кардіологічного центру, йдеться в повідомленні.

У Херсоні відновили свою роботу тролейбуси

У Херсоні на маршрути вийшли 20 тролейбусів. Вони курсуватимуть на трьох лініях: на 8, 9 та 12 тролейбусних маршрутах, повідомив у Facebook керівник МВА Мрочко.

Від завтра проїзд в них безплатний.

Війська РФ обстріляли лікарню у Херсоні

Російська армія сьогодні зранку гатила по лікарні у Суворовському районі Херсона. Пошкоджені кілька вікон, повідомила у Telegram Херсонська ОВА.

За її даними, серйозних руйнувань та поранених немає.

Війська РФ обстріляли Бериславський район

Російська армія протягом доби обстріляла населені пункти чотирьох громад Бериславського району. Зокрема Новоберислав, Томарине, Михайлівку, Милове, Дудчани, Качкарівка, Новокаїри та Львове. Про це у Telegram повідомив керівник РВА Літвінов. Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди. Загиблих та поранених немає,

Російські війська обстріляли Художній музей у Херсоні

Російські військові знову обстріляли художній музей у Херсоні. Пошкоджена будівля. Загиблих та поранених немає, повідомив у Telegram перший заступник голови облради Соболевський.

Армія РФ за добу 11 разів обстріляла триторію Херсонської громади

За добу 9 квітня російська армія 11 разів обстріляла Херсонську громаду. Про це в Telegram повідомила МВА. Під вогнем перебували Антонівка, Придніпровське, Музиківка, Степанівка, Комишани, Корабельний район Херсона. Загиблих та поранених немає, йдеться в повідомленні.

У Херсоні відкривають три додаткові локації видачі поперових сертифікатів від програми ООН

10 квітня у Херсоні відкривають три додаткові локації роздачі паперових сертифікатів у місті Херсон Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про це на сторінці у Facebok повідомила благодійна організація "ADRA Ukraine".

За даними Херсонської МВА тепер у місті вісім пунктів видачі сертифікатів.

"Своєю чергою, Херсонська міська військова адміністрація готова надати допомогу Всесвітній Продовольчій Програмі ООН в організації роботи у 12 локаціях за технічної можливості наших партнерів", — йдеться в повідомленні МВА.

Інформацію щодо адрес видачі паперових сертифікатів, у тому числі нових, можна отримати за номерами "гарячих ліній":

Гаряча лінія Всесвітньої продовольчої програми ООН: 0 800 600 122

Гарячі лінії ADRA Ukraine: +38 (067) 333 1752

+38 (093) 170 6739

+38 (050) 615 5750

Російська армія за добу 78 разів обстріляла Херсонщину

Впродовж доби 9 квітня російські війська 78 разів обстріляли Херсонську область, випустили по її території 360 снарядів. Про це в Telegram повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

За даними ОВА, 17 снарядів влучили у житлові квартали, а також території та споруди гаражного кооперативу Корабельного району Херсона. Загиблих та поранених немає, йдеться в повідомленні.

Російська армія обороняється та обстрілює населені пункти на лінії зіткнення

На Херсонському напрямку російські війська обороняються та обстрілюють населені пункти, які розташовані поряд з лінією бойового зіткнення. Про це повідомив Генштаб в оперативній інформації станом на ранок 10 квітня.

Серед них – Качкарівка, Миколаївка, Львове, Микільське та Інженерне Херсонської області, а також Херсон, йдеться в повідомленні.

На початок