Повінь у Західній Україні: залишаються підтопленими майже 4 тисячі будинків

Повінь у Західній Україні: залишаються підтопленими майже 4 тисячі будинків

Повінь у Західній Україні: залишаються підтопленими майже 4 тисячі будинків
. AP

У результаті повені у Західній Україні залишаються підтопленими 3 тисячі 871 будинок. Про це станом на ранок 27 червня повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Будинки підтоплені у 180 населених пунктах Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей. Залишаються знеструмленими 8 населених пунктів у Івано-Франківській області. Затоплено 2 тисячі 720 підвалів.

За останніми даними, зруйновано 202,3 км, пошкоджено 620 км автодоріг. Протягом доби рятувальники врятували 46 осіб. За час надзвичайної ситуації загинули три мешканці Івано-Франківської області. В МВС уточнили, що дві-три людини зникли безвісті.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, "гостра фаза ліквідації наслідків повені в західних областях триватиме 10 діб".

Що відомо

  • У західних регіонах України триває повінь, яку спричинили значні опади. За цей час вже загинули три людини, сотні осіб евакуювали. Негода знищила сотні доріг і мостів, а для доставки ліків, їжі та води населенню залучили військову авіацію.
  • 24 червня на захід країни вирушив прем'єр Денис Шмигаль з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Нацгвардії.
  • 25 червня у ДСНС повідомили, що кількість підтоплених через повінь населених пунктів зросла до 285.
  • Президент Володимир Зеленський обіцяє допомогти вирішити проблему з житлом людям, які постраждали від повеней у кількох областях України.
  • 25 червня уряд ухвалив виділити 672 мільйонів гривень з Держрезерву регіонам, які постраждали внаслідок повеней на заході України. Найбільша сума надійде в Івано-Франківську область.
  • МЗС звернулося до ЄС і НАТО з проханням допомогти подолати наслідки повеней у західних областях.
  • Служби безпеки розслідує причини руйнівних повеней у західних областях за статтею "Екоцид".

На початок