У ДСНС розповіли, в яких регіонах можливі підтоплення

У ДСНС розповіли, в яких регіонах можливі підтоплення

У ДСНС розповіли, в яких регіонах можливі підтоплення
. МВС

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, в яких областях України найближчими днями слід очікувати на підняття рівня води.

Окрім західних регіонів, які вже потерпають від негоди, підтоплення можливі в Одеській та Вінницькій областях, повідомляється на сайті ДСНС,

Зокрема, 25-28 червня на річках басейну Прип'яті слід чекати на підйом рівня води на 0,1-0,7 м. Подекуди можливе подальше затоплення заплав, досягнення відмітки початкового затоплення пасовищ, сінокосів біля смт Любешів.

25-26 червня внаслідок проходження паводкової хвилі на річці Тиса очікується підвищення рівнів води поблизу м.Чоп на 1,2 -1,7 м з виходом води на заплаву.

25 - 26 червня у верхів’ї  Дністровського водосховища поблизу с.Рухотин (Хотинський район Чернівецької області) очікується добігання паводкової хвилі із затопленням заплави, сільськогосподарських угідь, а також часткове затоплення прирічкової інфраструктури.

27-29 червня внаслідок проходження дощового паводка на Дністрі біля с. Маяки можливий підйом рівнів води на 0,2-0,5 м. Через це можливий вихід води на заплаву, затоплення траси Одеса-Рені, городів та господарських об’єктів у селі Яськи та місті Біляївка Одеської області.

25-27 червня в результаті проходження високого дощового паводка на Дністрі і утриманні скидів із Дністровської ГЕС рівень води Дністра у створі поста Могилів-Подільський утримуватиметься на небезпечних відмітках початкового затоплення ділянок, прилеглих до русла річки, та може досягнути небезпечних позначок затоплення об’єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області.

Читайте також: Велика вода. Причини та наслідки затоплень на західній Україні

Що відомо

  • У західних регіонах України триває повінь, яку спричинили значні опади. За цей час вже загинули три людини, сотні осіб евакуювали. Негода знищила сотні доріг і мостів, а для доставки ліків, їжі та води населенню залучили військову авіацію.
  • 24 червня на захід країни вирушив прем'єр Денис Шмигаль з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Нацгвардії.
  • 25 червня у ДСНС повідомили, що кількість підтоплених через повінь населених пунктів зросла до 285.
  • Президент Володимир Зеленський обіцяє допомогти вирішити проблему з житлом людям, які постраждали від повеней у кількох областях України.
  • 25 червня уряд ухвалив виділити 672 мільйонів гривень з Держрезерву регіонам, які постраждали внаслідок повеней на заході України. Найбільша сума надійде в Івано-Франківську область.
  • МЗС звернулося до ЄС і НАТО з проханням допомогти подолати наслідки повеней у західних областях.

На початок