До Одещини насувається повінь: може підтопити центр та частину півдня області – ОДА

До Одещини насувається повінь: може підтопити центр та частину півдня області – ОДА

До Одещини насувається повінь: може підтопити центр та частину півдня області – ОДА
. UA:Одеса

Повінь може підтопити Біляївський та Білгород-Дністровський райони Одеської області на вихідних 27-28 червня. Через це в місцевій ОДА зібрали термінову нараду. Про це повідомив керівник Одеської ОДА Максим Куций на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, наразі вже мобілізували керівників Біляївського та Білгород-Дністровського районів, Маяківської та Яськівської ОТГ. За даними Куцого, саме ці території можуть найбільше постраждати від негоди.

“Наразі ми разом із працівниками ДСНС, національною поліцією та прикордонниками працюємо, щоб вжити всіх необхідних заходів безпеки та обмежити доступ людей у найближчі дні до потенційно небезпечних місць”, - наголосив очільник ОДА.

В облдержадміністрації також порадили мешканцям Одеської області на вихідних 27 та 28 червня відмовитися від відпочинку поблизу річок та лиманів, оскільки це може бути небезпечно.

ОНОВЛЕНО

Як повідомили в пресслужбі Нацполіції в Одеській області, через загрозу дощового паводку з Дністровського водосховища, ділянку траси Одеса-Рені в межах 48 та 54 км (між автомобільними мостами Маяки та Паланка) перекриють з 8-ї години ранку 26 червня до особливого розпорядження комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської ОДА.

Поліцейські просять водіїв утриматися від поїздок через цю ділянку дороги та обрати альтернативний маршрут.

Нагадаємо, 17 червня в селі Стара Некрасівка Ізмаїльського району злива підтопила 16 житлових будинків. Тоді на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки райдержадміністрації, зливу визнали "надзвичайною метеорологічною подією природного характеру".

Згодом стало відомо, що в селі Виноградівка Болградського району також підтоплені домогосподарства, пошкоджено дороги та вулиці, про це повідомили на сторінці в Facebook районної держадміністрації.

24 червня в ДСНС повідомили, що рятувальники відкачали 1 тисячу 270 кубічних метрів води із подвір'їв будинків, які підтопила злива у Подільському та Болградському районах на Одещині.

25 червня стало відомо, що дощі підтопили 20 житлових будинків та подвір'їв у селі Ананьїв Перший Одеської області. До ліквідації наслідків зливи залучили рятувальників. Одну родину довелося повністю евакуювати з оселі. Станом на ранок 25 червня працівники ДСНС відкачали 1 тисячу 980 кубометрів води з 11 подвір'їв.

Читайте також

На початок