Гауляйтеру тимчасово окупованого Новотроїцького на Херсонщині оголошена підозра

Гауляйтеру тимчасово окупованого Новотроїцького на Херсонщині оголошена підозра

Гауляйтеру тимчасово окупованого Новотроїцького на Херсонщині оголошена підозра
. Юрій Бочко, так званий"очільник" тимчасово окупованого Новотроїцького на Херсонщині Фото: пропагандистські ЗМІ

Служба безпеки України підозрює у колабораціонізмі Юрія Бочка. Він добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою і обійняв посаду "голови" Новотроїцького. Офіс Генерального прокурора опублікував повідомлення про підозру та повістку про виклик.

У документі йдеться, що житель села Чумацький шлях Юрій Бочко підозрюється у кримінальному провадженні за частиною 5 статті "Колабораційна діяльність".

На посаді "голови Новотроїцького" він здійснює господарчі та адміністративні функції. Карається ув’язненням від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю до 15 років і конфіскацією майна.

Що відомо

  • Херсонська обласна прокуратура оголосила підозру у колабораційній діяльності Олександрі Голоті. Колишня директорка лікарні селища Новотроїцького стала "керівницею" медичного закладу, переоформленого за законодавством РФ.
  • Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру у колабораційній діяльності голові Новотроїцької громади. Чоловік добровільно почав співпрацювати з російськими військовими та "очолив" так звану "військово-цивільну адміністрацію Нижньосірогозького району".
  • Служба безпеки України оголосила підозру у колабораційній діяльності колишній вчительці математики Новотроїцького ліцею №1 Тетяні Кришко.

Читайте також

З моря атакували керованими авіаційними бомбами. Гуменюк про зміну тактики РФ на Херсонському напрямку

Російські військові обмежують пересування жителів окупованої Херсонщини, які не отримали паспорт РФ

Атаки авіабомбами, колаборанти готуються до "виборів". 404 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок