Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини приїхав із візитом на Закарпаття. Що відомо

Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини приїхав із візитом на Закарпаття. Що відомо

Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини приїхав із візитом на Закарпаття. Що відомо
. Фото: Віктор Микита — голова Закарпатської ОВА

На Закарпаття з візитом прибув заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентський державний секретар Левенте Модьор. Про це повідомили на сторінці голови Закарпатської ОВА Віктора Микити у Facebook.

У повідомленні голови Закарпатської ОВА заявили, що мета візиту угорського посадовця — двостороння зустріч із керівництвом області, обговорення гуманітарних та інвестиційних проєктів, передача транспорту.

Питання шкільної освіти на Закарпатті

Під час візиту угорський міністр та голова Закарпатської ОВА відвідали навчальний осередок у Берегові.

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини приїхав з візитом на Закарпаття. Що відомо
Фото: Віктор Микита — голова Закарпатської ОВА

"Тут презентували проєкт ОВА "Комунікативна компетентність керівника закладу освіти", що допомагає педагогам, які працюють із класами з угорською та румунською мовою викладання, ефективніше адаптуватися до вимог навчального плану", — йдеться у повідомленні голови Віктора Микити.

Також на зустрічі обговорювали тему навчання дітей українською мовою та процес збільшення обсягу навчальних годин, які викладатимуться державною мовою.

"У межах Закону України "Про повну загальну середню освіту" регламентовано поетапний перехід до збільшення обсягу навчальних годин, які викладаються державною мовою. Так, починаючи з 5 класу кількість годин складає 20% і збільшується до 40 % — у 9 класі. У профільних класах обсяг навчального часу складатиме 60%. Профілізація почнеться відповідно до Закону лише з 1 вересня 2027 року", — йдеться у повідомленні Віктора Микити.

Інфраструктурні проєкти

Під час пресконференції в Ужгороді Левенте Модьор заявив, що Угорщина зацікавлена у розбудові транспортних магістралей, залізничних колій та КПП з Україною.

"Угорщина працює над розбудовою транспортних магістралей, розширенням і розбудовою залізничних колій та відкриттям нових пунктів пропуску з Україною. Найближче до завершення і запуску перебуває КПП "Нодьгодош — Велика Паладь", де буде організовано двосторонній контроль. Термін про який йдеться — пів року", — цитує угорського посадовця Telegram-канал Закарпатської облради.

Читайте також:

  • Митрополита Павла відправили під домашній арешт, Польща надасть Україні два батальйони Leopard 2. 403 день війни. Онлайн;
  • Найгарячішими залишаються бої за райони Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки — Генштаб ЗСУ
  • ISW: зимовий наступ РФ провалився, можливі перестановки у вищому військовому командуванні;

Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram.

На початок