Коли станції київського метро можуть отримати нові назви

Коли станції київського метро можуть отримати нові назви

Ексклюзивно
Коли станції київського метро можуть отримати нові назви
Станція "синьої" гілки київського метрополітену "Площа Льва Толстого". Фото: Київська міська рада

На наступному пленарному засіданні Київської міської ради планується обговорити перейменування станцій столичного метрополітену. Як повідомили Суспільному в міськраді, мова йтиме не тільки про станцію "Площа Льва Толстого".

Дата засідання наразі не оголошується з причин безпеки. Проте, як повідомили у відомстві, під час зустрічі, депутати планують обговорити перейменування об'єктів столиці, зокрема, й станцій метрополітену.

"Наразі настав час перейменувати і станцію метро "Площа Льва Толстого", оскільки так вирішили тисячі киян, які віддали свої голоси шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифровий", — розповіла ініціаторка перейменування Олеся Пинзеник.

Про перейменування станцій київського метро

8 березня очільник Київського метрополітену Віктор Брагінський закликав перейменувати п’ять станцій столичної підземки: "Дружби народів", "Площа Льва Толстого", "Берестейська", “Мінська”, "Героїв Дніпра". Мета — прибрати асоціації з Росією, Білоруссю та Радянським союзом.

У застосунку "Київ Цифровий" 11 січня завершилося голосування щодо перейменувань окремих міських об’єктів, зокрема, станцій метро.

83% киян проголосували за пропозицію перейменувати площу Льва Толстого і відповідну станцію метро на площу Українських героїв.

76% учасників голосування підтримали пропозицію перейменувати станцію метро "Дружби народів" і надати їй назву історичної місцевості — "Звіринецька".

Також 90% кияни проголосували за пропозицію надати проєктній станції метрополітену "Проспект правди" назву "Варшавська".

Що відомо про роботу київського метрополітену під час війни

З 26 березня у Києві та області скорочують комендантську годину. Тепер вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня. Разом з цим скороченням метро продовжує своє курсування на годину.

Усі станції київського метрополітену є на мапі у додатку "Київ Цифровий". Тепер можна переглядати графік роботи станцій, пересадки на інший транспорт і зберігати схему метро. Також доступний актуальний розклад руху поїздів.

46 підземних станцій столичного метро укомплектували додатковими розкладними стільцями, ковдрами та матрацами, якими мешканці та гості Києва можуть скористатися під час повітряних тривог.

Читайте також

На станції метро "Оболонь" змінюється робота вестибюлів

Станція київського метро "Гідропарк" відновила роботу

На початок