Отримав контузію: головний коп Рівненщини розповів про конфлікт у Березному

Отримав контузію: головний коп Рівненщини розповів про конфлікт у Березному

Отримав контузію: головний коп Рівненщини розповів про конфлікт у Березному
.

Керівник Патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук знаходиться в обласній лікарні після інциденту в Березному. Там у вівторок, 23 червня, він втратив свідомість після вибуху піротехнічного засобу. Цей момент очевидець зняв на відео.

Сам Сергій Мерчук розповів Суспільному, що вони приїхали для охорони громадського порядку, оскільки була інформація про можливі протистояння між місцевими та приїжджими людьми. У вівторок прийом у Березному проводив нардеп від "Слуги народу" Сергій Литвиненко, а нардеп Ілля Кива відкривав офіс осередку "Патріоти – за життя".

Обидві сторони, за словами головного копа, були вороже налаштовані між собою, готувались до сутичок, а коли народний депутат вийшов зі своєї приймальні та сів в авто – почались заворушення. Правоохоронці зробили коридор для того, щоб машини з немісцевими виїхали.

"Після проїзду однієї із машин, – чи з неї, чи зі сторони протестувальників, – випала чи світлошумова граната, чи великої циліндричної форми прилад, який спочатку легко димів. Я обернувся, побачив і вирішив відбити ногою, щоб ніхто не постраждав. І не встиг, бо він розірвався у мене під ногами," – додав Сергій Мерчук.

Отримав легку контузію: головний коп Рівненщини розповів про конфлікт у Березному
момент, коли Мерчук хотів відбити вибуховий предмет ногою. фото поліції

Після вибуху, каже поліцейський, він втратив свідомість.

Отримав легку контузію: головний коп Рівненщини розповів про конфлікт у Березному
момент вибуху та спалаху. фото поліції

"Хлопці мене привели до тями, викликали швидку. У лікарні констатували контузію, закриту травму голови, забої, по тілу рани чи від щебеню, чи від самого пристрою і маленька рана ноги. Почуваю себе не найкраще", – каже Мерчук.

Зараз він – на стаціонарі в обласній лікарні. Хто кинув піротехнічний пристрій – Сергій Мерчук побачити не встиг.

Нагадаємо, до приходу в патрульну поліцію Сергій Мерчук був учасником Революції Гідності, потому – воював у зоні АТО.

Що відомо

  • У місті Березне 23 червня представники партії "Національний корпус" вимагали зустрічі із нардепом-мажоритарником від "Слуги народу" Сергієм Литвиненком. Від останнього хотіли почути пояснення щодо законопроєкту про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Публічний порядок охороняла поліція, а коли нардеп покинув місце зустрічі – стались сутички й було чути кілька пострілів.
  • У поліції повідомили, що постріли були попереджувальні. За хуліганство затримали 15-х людей.
  • Від вибуху піротехнічного засобу травмувався головний патрульний Рівненщини Сергій Мерчук.
  • У Литвиненка ситуацію в Березному назвали провокацією радикалів. Нардеп сказав, що має намір звертатись у поліцію із заявою.
  • В обласному осередку "Слуги народу" "обурились" появою свого колеги з Кивою. У нардепа Литвиненка – здивовані

Авторки: Наталія Стратонова, Оксана Туз

На початок