На Запоріжжі виявили понад 900 кілограмів мертвої риби

На Запоріжжі виявили понад 900 кілограмів мертвої риби

На Запоріжжі виявили понад 900 кілограмів мертвої риби
Каховське водосховище, січень 2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

В протоці Сердюки Кушугумської громади Запорізької області виявили 950 кілограмів мертвого карася сріблястого. Загибель риби спричинена зниженням рівня води в Каховському водосховищі.

Це повідомив Суспільному головний спеціаліст відділу іхтіології Держагентства рибного господарства в Запорізькій області Максим Бронзюк.

За його словами, шкода, завдана рибному господарству внаслідок порушень рибальства розраховується за методикою, і вона становить 5 мільйонів 540 тисяч гривень. Наразі вирішується питання щодо ліквідації загиблої риби:

Мор риби
Максим Бронзюк, головний спеціаліст відділу іхтіології Держагентства рибного господарства в Запорізькій області. Фото: Колаж Суспільне Запоріжжя

"Зараз риба здійснює переднерестові міграції і активно заходить до місць розмноження. Тобто, це мілководдя. Були опади, рівень води трохи збільшився, він дозволив зайти в деякі протоки. Потім знову рівень води спав, звісно риба залишилася у відшарованих водоймах".

Раніше Суспільне повідомляло, у зв’язку з неконтрольованим скидом води, який спричинили російські окупанти на Каховській ГЕС, Дніпро та Каховське водосховище стабільно міліють. Це призводить до обміління і всихання мілководних проток та заток.

Читайте також

Чому в акваторії Каховського водосховища масово гине риба

У Запоріжжі рятують рибу з крижаної пастки

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок