Англія – Україна: онлайн-трансляція матчу відбору на Євро-2024

Англія – Україна: онлайн-трансляція матчу відбору на Євро-2024

Англія – Україна: онлайн-трансляція матчу відбору на Євро-2024
. Збірна України з футболу, фото: AP Photos

Суспільне Спорт проводить текстовий онлайн першого матчу України у відборі на Євро-2024 з футболу серед чоловіків.

Гра Англія – Україна відбудеться в неділю, 26 березня, о 19:00 за київським часом. Для України – це перший матч кваліфікації на Євро-2024.

Пресконференція Руслана Ротаня після матчу проти Англії

"Коли матч закінчився з результатом, який є на табло, можна багато чого казати та виправдовуватися. Але перед грою ми маємо план, який бачимо. І той план, який у нас був - знали і розуміли, що перші хвилини, перший тайм буде для нас важкий, збірна Англії нас буде активно тиснути, давати мало часу працювати з м'ячем. У першому таймі потрібно було витримати цей натиск, добре контролювати м'яча і десь у другому таймі ця ідея й була, що Віктор Циганков, який зараз знаходиться у гарній формі, вийде на поле і зробить результат своїми успішними діями. На жаль, ці плани, на які ми розраховували, не зійшлися, тому дійсно, не можна сказати, що я як тренер [помилився]. Можна сказати, що треба було випустити [Циганкова] у першому таймі, я з вами згоден, але це моє рішення, і я його ухвалив. Що стосується виходу Артема Довбика на заміну - можливо, треба було й раніше випустити, але Роман [Яремчук] гарно працював і на захист, бо у нього це гарно виходить".

Пресконференція Руслана Ротаня після матчу проти Англії

"У логістичному плані нам дуже важко. Ми практично 24 години збираємося на матчі, приїжджаємо на місце, де готуємося. Це дуже важко, але ми виходити з того, що маємо. Так, на жаль, війна, ми маємо це розуміти. І ми маємо подякувати нашим воїнам, що вони дають нам важливість проводити матчі з такими командами. А проблема логістики - це вже на другому плані. Ми, мабуть, маємо до цього звикнути, дай боже, щоб війна в нашій країні якомога швидше закінчилася".

Пресконференція Руслана Ротаня після матчу проти Англії

"Зміна позиції Олександра Зінченка? Коли заходили у фланг, загубили чимало м'ячів. Розраховував, що на цих позиціях губитимемо менше м'ячів, більше контролюватимемо гру. Плюс випустив свіжих гравців усередину, щоб дати поштовх і змогти переломити гру, бути активнішими попереду. Але, на жаль, нам не вдалося бути активнішими в атаці. Місцями гарно контролювали м'яча, але, мабуть, терпіння не вистачило у деяких моментах залишати його у себе, а не доставляти його вперед, коли ще не настав слушний час".

Пресконференція Руслана Ротаня після матчу проти Англії

"Коли ти граєш останній матч пів року тому, то перший дійсно складно дається. Тим паче, коли гравці - у нас можна сказати йде омолодження, і я вважаю, що цей баланс у майбутньому дасть гарний результат і зробить нашу команду кращою. Згоден із тим, що для цієї команди треба час. І перша гра проти цього суперника показала, що майбутнє у цієї команди є. Що стосується нашої підтримки - було приємно бачити армію вболівальників, які нас підтримували. Хочу подякувати їм, фанам збірної Англії, які нам підтримувати. Стадіон "Вемблі" - тут неймовірна атмосфера, про яку можеш лише мріяти. І я вважаю, що цей матч на стадіоні "Вемблі" дасть поштовх нашій команді досягти неймовірних висот".

Пресконференція Руслана Ротаня після матчу проти Англії

"Вважаю, що трохи не дотерпіли під кінець тайму. Звичайно, коли пропускаєш голи в роздягальню, то треба психологічно перелаштовуватися. А коли йдеш у роздягальню за рахунку 0:2, коли за дві хвилини подвоюють рахунок - це стає складною задачею для нашої команди. Розуміли, проти кого граємо - Англія - складна команда. Ви бачили майстерність цієї команди, вона на дуже високому рівні. Але можу сказати, що хлопці заслуговують більшого. У нас хороша команда, треба час, вона спроможна набагато більше".

Гарет Саутгейт, тренер збірної Англії

"Дуже задоволений сьогоднішнім виступом. В Італії ми зіграли дуже добре, але контролювали м'яча лише у першому таймі, після чого у перерві втратили його. Ми провели складну гру з точки зору просування уперед. Для цього ми мали Джеймса Маддісона та Букайо Сака і змогли впоратися з завданням досить добре.

Ризик - коли ти контролюєш гру, але виконуєш невдалу передачу. Проте сьогодні ми пройшли через це добре. Зламали чимало бар'єрів упродовж цього часу. Перед нами ще досі висить цей знак запитання. Ми починаємо перемагати у таких матчах зараз, але нам ще багато чого треба вдосконалювати. Повертаючись до Італії, той результат був важливим, але нам є ще куди зростати".

Півзахисник збірної Англії Джуд Беллінгем - про перемогу над Україною

"Дуже важливо, що ми взяли за приклад гарний результат в Італії та перемогли сьогодні. Але мені ще є багато чому вчитися. Хочу вигравати матчі на обох половинах полях. Завжди хочу бути тим, хто може зробити трохи більше, і у мене для цього найкращі шанси, враховуючи те, хто зі мною у роздягальні. Хочу скористатися кожним шансом, щоб вивчити цю гру".

Флешінтерв'ю Едуарда Соболя після поразки від Англії

"На жаль, програли. Указівка від тренера була не боятися, грати у футбол, що ми виконували на тренуваннях. Вважаю, що моментами ми добре виходили з оборони, але пропустили два м'ячі. Намагалися відігратися... Ще багато ігор попереду, будемо досягати результатів.

Була корисна гра. Я впевнений, що ми її розберемо, побачимо наші помилки, покращувати нашу гру та рухатися далі.

Англія? Вона залишилася дуже доброю командою [у порівнянні з Євро]. Ми зіграли краще, ніж тоді. У нас було достатньо гарних моментів. Будемо вдосконалюватися та рухатися далі.

Відчували підтримку вболівальників, вдячні їм за це. Впевнений, що будемо їх далі радувати своїми результатами та перемогами".

У матчі проти Англії Україна перервала безпрограшну серію у матчах відборів ЧС та Євро (без врахувань ігор плей-оф). Українці не програвали 12 поєдинків поспіль, а остання поразка датована 2017 роком - поступилися Хорватії в Києві.

Турнірна таблиця групи після матчу Англія - Україна

Група С. Турнірна таблиця

  1. Англія — 6 очок (2 матчі), 4:1 (різниця голів)
  2. Північна Македонія — 3 (1), 2:1
  3. Італія — 0 (1), 1:2
  4. Мальта — 0 (1), 1:2
  5. Україна — 0 (1), 0:2

Кінець матчу

Англія перемогла Україну з рахунком 2:0.

Україна займає проміжне останнє місце в турнірній таблиці групи C. Англія - абсолютний лідер з 6 очками.

90+2 хвилина

Контратака Англії: Галлахер віддав передачу на Гріліша, той пробив - Трубін відбив, а Коноплянка першим вибив м'яча на кутовий.

90-а хвилина

Євген Коноплянка все ж виходить на поле, змінює Тараса Степаненка. Перший матч 33-річного півзахисника за 2.5 роки.

87-а хвилина

Два моменти під кінець матчу біля воріт України - двічі виручив Анатолій Трубін.

Між іншим, статистика ударів у ствір не покращилася для України - 0:6.

85-а хвилина

Ще дві заміни від Англії. Джеймс Маддісон та Джуд Беллінгем поле залишили, Джек Гріліш та Конор Галлахер вийшли.

82-а хвилина

Спроба вивести під удар Джеймса Маддісона у виконанні гравців Англії - півзахисник до м'яча не дістався.

81-а хвилина

І все ж заміна у Англії. Гаррі Кейн під овації трибун залишає поле, виходить форвард "Брентфорда" Айван Тоні.

77-а хвилина

Англія досі без замін у матчі проти України, хоча вісім гравців з 11 провели більше години у попередній грі з Італією.

74-а хвилина

Четверта заміна у збірної України: Артем Довбик виходить замість Романа Яремчука.

72-а хвилина

Статистика за кількістю передач не покращилася: 432-345 на користь Англії. Українці намагаються контролювати м'яча, але часто його втрачають.

69-а хвилина

Близький фол до пенальті: Руслан Маліновський порушив правила на Букайо Саці, який намагався увірватися до штрафного майданчика українців - арбітр дав лише штрафний.

66-а хвилина

Англія спробувала вийти в контратаку - Маддісон віддав пас на Саку, проте півзахисника англійців випередив Анатолій Трубін, який забрав м'яча в руки.

64-а хвилина

На правому фланзі відтепер у збірної України грає Олександр Зінченко - дебют футболіста на цій позиції.

61-а хвилина

Потрійна заміна у збірній Україні: Віталій Буяльський, Едуард Соболь та Віктор Циганков виходять на поле - залишають його Михайло Мудрик, Віталій Миколенко і Олександр Караваєв

58-а хвилина

Небезпечний момент біля воріт України. Кайл Вокер віддав пас на Букайо Саку, той прострілив у штрафний майданчик, однак нікого замкнути з партнерів не виявилося.

Україні вдалося вирівняти гру у матчі, однак поки без гольових моментів.

Після поєдинку проти Англії посада тренера збірної України знову стане вакантною, Руслан Ротань відновить роботу з молодіжною командою. І вже у понеділок, 27 березня, має бути присутнім на її товариському матчі проти Італії U21.

51-а хвилина

Момент у Англії. Джеймс Маддісон пробив по воротах з меж штрафного майданчика - м'яч пролетів вище воріт.

У матчі проти України Маддісон уперше вийшов у стартовому складі збірної Англії і вже провів найбільше ігрового часу в кар'єрі за збірну.

47-а хвилина

Англія продовжує натиск на ворота України. Гаррі Кейн намагався розвернутися і пробити по воротах - м'яч на кутовий вибив Олександр Сваток.

Початок другого тайму

Команди повернулися на поле - старт другого тайму.

Чи відіграється збірна України у перерві? Проголосувати за переможця матчу можна у Telegram Суспільне Спорт.

Статистика першого тайму

  • Удари: 10 (Англія) - 3 (Україна), у ствір - 5:0
  • Володіння м'ячем: 61%-39%
  • Кількість передач: 304 (265 точних) - 206 (177)

Перерва

Англія забила двічі наприкінці першого тайму, Букайо Сака оформив гол+пас, відкрив рахунок у грі Гаррі Кейн.

Мудрик
AP Photos

43-а хвилина

Спроба удару від збірної України: Михайло Мудрик з дальньої відстані пробив по воротах Пікфорда - неточно.

42-а хвилина

І ледь третій м'яч не пропускає збірна України. Ще один удар від Гаррі Кейна - м'яч летів у ближній кут, Анатолій Трубін з ним впорався.

39-а хвилина: Англія забиває вдруге

Через дві хвилини збірна України пропускає другий м'яч від Англії. Букайо Сака з-за меж штрафного майданчика пробив у дальню дев'ятку воріт України - 2:0, гол+пас у виконанні півзахисника англійців.

37-а хвилина: Англія відкриває рахунок

Англія все ж забиває наприкінці першого тайму. Після подачі з флангу пробив по воротам українців Гаррі Кейн - 55-й гол для англійського нападника.

36-а хвилина

Одразу три спроби удару від збірної Англії. Усі три заблоковані гравцями України, однак загроза знову надійшла з лівого флангу.

34-а хвилина

Загрози з правого флангу продовжуються: подача на Джеймса Маддісона, який пробив у руки Трубіну. Перед цим суддя зафіксував порушення правил з боку Маддісона.

Одразу три українські футболісти, що грають в АПЛ, вийшли у стартовому складі на матч проти Англії: Віталій Миколенко, Олександр Зінченко та Михайло Мудрик. Ось такі протистояння наразі на футбольному полі

  • Віталій Миколенко ("Евертон", лівий фланг захисту) - Букайо Сака ("Арсенал", правий фланг атаки)
  • Олександр Зінченко ("Арсенал", центр півзахисту) - Джордан Гендерсон ("Ліверпуль", центр півзахисту)
  • Михайло Мудрик ("Челсі", лівий фланг атаки) - Кайл Вокер ("Манчестер Сіті", правий фланг захисту)

25 хвилина

Знову загроза після подачі з флангу на Кейна - форвард не зміг завдати акцентований удар. На підхопленні був Джуд Беллінгем, проте прострілив на Кейна, який ще лежав на газоні.

22 хвилина

Спроба удару від Руслана Маліновського з-за меж штрафного майданчика - влучив українець у Михайла Мудрика, який вбіг до володінь англійців.

20 хвилина

Ще одна спроба удару від Гаррі Кейна - після подачі з флангу. На місці Трубін, однак і захисник збірної України зміг завадити форварду Англії пробити належним чином.

16 хвилина

Відповідь Англії: після подачі з правого флангу Анатолій Трубін не втримав м'яча у руках, чим ледь не скористався Джеймс Маддісон. Однак півзахисник не влучив по м'ячу, а потрапив по голкіперу - українцю надають медичну допомогу.

15 хвилина

Момент у України! Олександр Сваток вивів дальнім пасом Романа Яремчука, який вийшов віч-на-віч з Пікфордом, але пробив повз штанги. Після цього лайнсмен зафіксував офсайд у українського нападника.

Перед початком матчу Гаррі Кейна нагородили "золотою бутсою" за статус найкращого бомбардира в історії збірної Англії. На старті гри у англійця вже був момент, але Олександр Сваток завадив йому збільшити свій бомбардирський рекорд.

8 хвилина

Перший небезпечний момент біля воріт України. Гаррі Кейн падав після підкату Олександра Сватка, однак порушення правил не було.

Ще один момент біля воріт України - прорив Беллінгема уперед, однак Сваток ліквідував загрозу і в цьому моменті.

Матч Англія - Україна відкриває програму другого туру у групі С. Ще один поєдинок відбудеться о 21:45 - зіграють Мальта та Італія.

5 хвилина

Україна на старті зустрічі намагається створити момент біля воріт Англії. Безрезультативно - англійці переводять м'яча на половину поля "синьо-жовтих".

Старт матчу Англія - Україна

Матч розпочато!

У синьо-жовтих прапорах вийшла збірна України, в них же перебувала під час співу державного гімну.

Україна
Megogo

Вихід команд на футбольне поле! До початку матчу п'ять хвилин, але спершу - гімни!

На вістрі атаки у збірної Англії зіграє Гаррі Кейн - новоспечений рекордсмен команди.

У матчі проти Італії Кейн реалізував пенальті, забивши 54-й м'яч за національну збірну. Жоден інший гравець не забивав стільки за всю історію збірної Англії.

Кейн Гаррі
AP Photos

До початку матчу Англія - Україна залишилося пів години. Як закінчиться матч - голосуйте в нашому опитуванні у Telegram.

Україна має позитивну статистику матчів у відборі на Євро. З останніх 19 поєдинків українці програли лише два - обидва Іспанії у кваліфікації на чемпіонат Європи-2016 (13 перемог, 4 нічиїх).

При цьому стартові матчі відбору на Євро чи ЧС Україна востаннє вигравала ще 15 років тому - у Білорусі у вересні 2008 року.

Збірна України вже прибула на "Вемблі". До початку матчу - трохи менше 45 хвилин.

Миколенко
Фото Павла Кубанова

Пряма трансляція гри Англія – Україна буде показана на місцевих телеканалах Суспільного. Наприклад, Суспільне Київ чи Суспільне Харків. Дивитися матч можна лише на каналах у цифровому ефірі T2 та кабельних мережах.

Україна та Англія вдев'яте зіграють між собою на рівні чемпіонату Європи. Остання зустріч між командами відбулася у липні 2021 року - у чвертьфіналі Євро-2020 англійці розгромили українців з рахунком 4:0.

Нагадуємо найбільш пам'ятні матчі в історії між збірними України та Англії.

З капітанською пов'язкою за відсутності Андрія Ярмоленка збірну України виведе Олександр Зінченко. Майже два роки тому півзахисник вивів команду у статусі капітана на гру відбору ЧС-2022 проти Франції - тоді вдалося зіграти внічию 1:1.

Зінченко залишається наймолодшим капітаном в історії збірної України. У день гри проти французів півзахиснику було 24 років 3 місяців та 10 днів.

У складі збірної України дебютує Олександр Сваток. До матчу з Англією захисник востаннє отримував виклик до національної команди ще у 2018 році - тепер ж виходить на поле з перших хвилин.

Сваток
УАФ

Склад збірної Англії

Пікфорд - Вокер, Стоунз, Магвайр, Чіллвелл - Гендерсон, Райс, Беллінгем - Сака, Кейн, Маддіссон

Склад збірної України

Трубін – Караваєв, Сваток, Матвієнко, Миколенко – Судаков, Степаненко, Зінченко – Маліновський, Яремчук, Мудрик

Матч Англія - Україна відбудеться о 19:00 на стадіоні "Вемблі". Грою проти англійців для збірної України розпочнеться відбір на чемпіонат Європи-2024.

Стадіон Вемблі
Стадіон "Вемблі". Фото: AP PhotosAP

Турнірна таблиця групи С

  1. Англія - 3 очки (1 матч), 2:1 (різниця м'ячів)
  2. Північна Македонія - 3 (1), 2:1
  3. Україна - 0 (0), 0:0
  4. Мальта - 0 (1), 1:2
  5. Італія - 0 (1), 1:2

Останні втрати збірної Англії перед матчем

Гру пропустить півзахисник Філ Фоден. Гравець англійської збірної відправився на операцію з видалення апендиксу. Таким чином, у заявці Англії на матч проти України лишилося 20 футболістів (17 - польові).

  • Воротарі: Джордан Пікфорд ("Евертон"), Аарон Рамсдейл ("Арсенал"), Фрейзер Форстер ("Тоттенгем")
  • Захисники: Бен Чілвелл ("Челсі"), Ерік Даєр ("Тоттенгем"), Марк Гуехі ("Крістал Пелас"), Гаррі Магвайр ("Манчестер Юнайтед"), Джон Стоунз, Кайл Вокер (обидва - "Манчестер Сіті"), Кіран Тріпп'єр ("Ньюкасл")
  • Півзахисники: Деклан Райс ("Вест Гем"), Келвін Філліпс ("Манчестер Сіті"), Джордан Гендерсон ("Ліверпуль"), Конор Галлахер ("Челсі"), Джуд Беллінгем ("Боруссія" Дортмунд, Німеччина), Джеймс Меддісон ("Лестер")
  • Нападники: Джек Гріліш (обидва - "Манчестер Сіті"), Гаррі Кейн ("Тоттенгем"), Букайо Сака ("Арсенал"), Айван Тоні ("Брентфорд")
На початок