ЗНО в умовах карантину. Пояснюємо, як цьогоріч складатимуть тестування на Буковині

ЗНО в умовах карантину. Пояснюємо, як цьогоріч складатимуть тестування на Буковині

25 червня випускники складатимуть перше ЗНО з української мови та літератури. В області розгорнуть 35 пунктів тестування.

Підвозити учасників до пункту тестування будуть шкільними автобусами. Перед входом мірятимуть температуру. Про це на брифінгу сказала заступниця голови облдержадміністрації Ірина Ісопенко.

Допускати до пунктів будуть з 9:50. Водночас у перепустці кожного учасника вказана година, коли він має пройти перевірку. Щоб уникнути скупчень, в коридорах розмістять мітки на дистанції.

В пунктах тестування працюватиме два медичні працівники, кожному з учасників ЗНО видадуть по дві маски та ще раз виміряють температуру.

Якщо у випускника є хронічні захворювання, які можуть спровокувати підвищену температуру, він має взяти довідку від лікаря.

Якщо учень матиме ознаки коронавірусної інфекції в день тестування, зможе скласти його пізніше – з 23 липня по 11 серпня. Для цього потрібно подати заявку до регіонального центру якості освіти.

ЗНО 2020. Як мають провести тестування на Буковині

Читайте також

  • Три мільйони масок і літри антисептиків. Як Міносвіти підготувалося до ЗНО-2020

Що відомо

  • Уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, його провели онлайн.
  • Мінфін повертає гроші, які учасники заплатили за пробне ЗНО.
  • 17 червня у Верховній раді зареєстрували законопроєкт, згідно з яким випускники шкіл змогли б самі обирати, чи проходити їм зовнішнє незалежне оцінювання під час карантину.

На початок