Початок тижня – штормовий: синоптики розповіли про погоду на Рівненщині

Початок тижня – штормовий: синоптики розповіли про погоду на Рівненщині

Початок тижня – штормовий: синоптики розповіли про погоду на Рівненщині
. Суспільне

З обіду понеділка, 22 червня та наступного дня Рівненщину накриє негода. Про штормове попередження Суспільному повідомили у Рівненському обласному центрі гідрометеорології. Короткочасні дощі в області прогнозують до четверга, а кінець тижня обіцяють теплим і погожим.

Стихійні та небезпечні метеорологічні явища у понеділок-вівторок прогнозують в обласному центрі гідрометеорології. У Рівному й області оголосили штормове попередження.

"Сьогодні, 22 червня, в другій половині дня очікується значний короткочасний дощ, це перший рівень небезпечності, жовтийУ метеорологічній класифікації рівнів небезпеки погодних умов найнижчий рівень – зелений, коли погодні умови не становлять загрози. Жовтий – потенційно-небезпечні погодні умови, а червоний рівень попереджує про вкрай небезпечні погодні явища.. 23 червня очікуються грози, значний короткочасний дощ, місцями град та шквали 15-20 метрів за секунду, рівень небезпеки теж перший", – повідомив начальник Рівненського обласного гідрометцентру Богдан Масовець.

У вівторок, 23 червня, уночі та вранці прогнозують слабкий туман. Температура вночі 14-19, вдень 19-24 градуси. У Рівному вночі 15-17, вдень – 22-24.

У середу очікують місяцями помірний, а в четвер невеликий короткочасний дощ. Можливі також грози, подекуди – град. Вітер буде східний, 7-12 метрів за секунду. Температура повітря 13-18 градусів уночі, а вдень термометр показуватиме в межах 19-24 градусів.

На 26-27 червня в області прогнозують 13-18 градусів тепла уночі, та 22-27 – вдень. П'ятницю й суботу на Рівненщині очікують без істотних опадів.

Читайте також

  • Недільна негода на Рівненщині знеструмила чверть сотні населених пунктів
  • Град розміром з перепелине яйце, який випав у кількох селах Рівненщини ввечері 10 червня, пошкодив будинки та машини.
  • У Рівненському гідрометцентрі попередили, що червень буде теплим і дощовим, з грозами, шквалами, зливами й градом. Погода влітку загалом буде різною.
На початок