Івано-франківські волонтери придбали очищувач повітря для онковідділення обласної дитячої лікарні

Івано-франківські волонтери придбали очищувач повітря для онковідділення обласної дитячої лікарні

Івано-франківські волонтери придбали очищувач повітря для онковідділення обласної дитячої лікарні
. Фото: Facebook/На_шапку

Івано-франківські волонтери придбали очищувач повітря преміумкласу для онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Гроші для закупівлі обладнання благодійники зібрали під час серії благодійних концертів "На_шапку" у 2022 році, повідомили на Facebook-сторінці ініціативи.

Під час сезону На_шапку-2022 волонтери збирали гроші на ламінарний бокс, проте для його закупівлі не вистачило коштів. Хоча, як інформують волонтери, апарат "все одно з'явився у відділенні завдяки зусиллям багатьох людей та успішним переговорам". Натомість благодійники придбали швейцарський очищувач повітря преміумкласу IQAir CleanZone.

"Фільтри апарата гарантують медичний клас очищення HEPA H12/13. Для дитячого онковідділення — дуже важлива стерильність. Діти, які проходять хімієтерапію, мають дуже ослаблений імунітет. Найменша інфекція — вірус, бактерія, грибок — можуть стати для них фатальною. Тому, окрім дезінфекції всіх поверхонь та регулярних прибирань, у відділенні потрібна постійна фільтрація повітря", — пишуть благодійники.

Повна вартість такого обладнання — 332 тис. грн, проте волонтерам вдалося отримати знижку від постачальника. Тому апарат обійшовся у 237 тис. 240 грн. І вже другий тиждень як очищувач працює у відділенні.

З 27 квітня стартує шостий сезон проєкту "На_шапку-2023".

1 травня 2022 року в Івано-Франківську відкрили п'ятий сезон благодійних концертів "На шапку". На першому концерті організатори зібрали майже 30 тис. грн.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок