Подорожі світом у часи пандемії COVID-19. МЗС презентувало онлайн-карту

Подорожі світом у часи пандемії COVID-19. МЗС презентувало онлайн-карту

Подорожі світом у часи пандемії COVID-19. МЗС презентувало онлайн-карту
. Ілюстративне фото/Pixabay

Міністерство закордонних справ презентувало інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії COVID-19. Наразі онлайн-карту запустили в тестовому режимі.

"Навіть якщо ви запланували подорож світом, купили всі квитки і знаєте, як ви дістанетеся з країни А в країну Б, будь ласка, під час подорожі дотримуйтесь максимальних заходів індивідуальної безпеки, тому що коронавірус продовжує вирувати у світі", — повідомив на брифінгу 22 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Онлайн-карту розробили за підтримки посольства Великої Британії та програми розвитку ООН. Вона має два рівні інформації: режим в'їзду для громадян України до закордонної держави і режим транзитного проїзду. На карті зеленим кольором позначені країни, в яких не діють обмеження на в'їзд, жовтим — в'їзд у які дозволено за певних умов, а червоним кольором позначені країни, в які в'їзд заборонено. Кулеба наголосив, що карта дасть громадянам можливість будь-де і будь-коли мати доступ до актуальної інформації про обмеження пересування та сполучення в інших країнах.

Читайте також: "Куди можна летіти і коли купувати квиток? Головне про міжнародне авіасполучення"

Очільник МЗС додав, що розробка є картографічною моделлю і може не відповідати реальному зображенню політичних кордонів. Він також наголосив, що зараз інструмент працює в тестовому режимі, тому сайт "може не витримати навантаження".

Що відомо

  • Із 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення.
  • МЗС продовжує домовлятися щодо відкриття кордонів для бортів з України, однак остаточна домовленість існує лише з Албанією, США, Великою Британією, Туреччиною і Тунісом.
  • У МОЗ нагадали, що всі, хто повертатиметься з міжнародної поїздки в Україну, повинні будуть піти на двотижневу самоізоляцію.
  • У МОЗ радять українцям, перш ніж планувати відпустки за кордоном, дочекатися рішення тих чи інших країн щодо допуску на свою територію іноземних туристів.
  • Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації для українців, які найближчим часом планують виїхати за кордон.
На початок