800 голів. Ліонель Мессі повторив досягнення Кріштіану Роналду у першому матчі за Аргентину після перемоги на ЧС-2022

800 голів. Ліонель Мессі повторив досягнення Кріштіану Роналду у першому матчі за Аргентину після перемоги на ЧС-2022

800 голів. Ліонель Мессі повторив досягнення Кріштіану Роналду у першому матчі за Аргентину після перемоги на ЧС-2022
. AP Photo/Gustavo Garello

Футболіст відзначився у ворота Панами у матчі за національну команду.

Нападник збірної Аргентини та ПСЖ Ліонель Мессі забив 800-й гол у кар'єрі. Сталося це у товариському матчі проти команди Панами.

Ліонель Мессі вперше вийшов у складі "Альбаселесте" у статусі переможця чемпіонату світу. Мундіаль аргентинці виграли завдяки перемозі над Францією у серії післяматчевих одинадцятиметрових, а лідер команди після цього результату змінив своє рішення про завершення міжнародної кар'єри.

Читайте також: "Я хочу зіграти ще кілька ігор". Мессі продовжить міжнародну кар'єру після перемоги на ЧС-2022: заява капітана

Попри те, що гра проти Панами відбувалась як товариська, тренер аргентинців Ліонель Скалоні виставив той же склад, що грав і у фіналі ЧС-2022. Як і матчі проти Франції у Катарі, Ліонель Мессі провів на полі увесь поєдинок.

Наприкінці гри збірна Аргентини отримала право пробити штрафний - його на 89-й хвилині зустрічі виконав Ліонель Мессі. Капітан "Альбіселесте" з 24 метрів переправив м'яч у сітку та встановив остаточний рахунок у матчі - 2:0.

Забитий гол у ворота Панами став для Ліонеля Мессі 800-м у кар'єрі на міжнародному та клубному рівнях. Для досягнення цієї позначки аргентинцю знадобилось 1017 матчів.

800 голів Ліонеля Мессі

  • "Барселона" - 672
  • збірна Аргентини - 99
  • ПСЖ - 29

Ліонель Мессі став другим футболістом в історії, який подолав позначку у 800 голів на професійному рівні. До аргентинця це зробив Кріштіану Роналду.

Після матчу капітан збірної Аргентини звернувся до вболівальників, який прийшли на стадіоні "Монументаль" в Буенос-Айресі, щоб ще раз відсвяткувати перемогу "Альбіселесте" на чемпіонату світу. Мессі не прокоментував чергове особисте досягнення, однак зазначив, що команда та вболівальники повинні насолоджуватись усім, що з ними відбувається.

"Давайте насолоджуватися цим. Нам довелось чекати багато часу, щоб виграти його [Кубок світу], і ми не знаємо, скільки часу пройде, перш ніж це станеться знову. Сподіваюся, це не займе так багато роківУ Катарі Аргентина виграла чемпіонат світу вперше за 36 років.. Було показано, що виграти Кубок світу дуже важко, це залежить від багатьох речей, не тільки від чудової групи і чудової команди, і іноді ви не можете виграти його через деталі, тож давайте насолоджуватися третьою зіркою [на наших футболках]", - сказав Ліонель Мессі.

Що відомо про сезон Ліонеля Мессі

  • Ліонель Мессі забив 99-й гол за збірну Аргентини та закріпився у статусі найкращого бомбардира в історії команди.
  • Аргентинець на клубному рівні втретє поспіль вилетів з Ліги чемпіонів у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.
  • У чемпіонаті Франції Мессі забив 13 голів та зробив 13 асистів. Завядки цьому Ліонель є найкращим асистентом команди та другим найрезультативнішим бомбардиром.
На початок