У російської армії достатньо сил, щоб утримувати оборону за Дніпром, але не наступати — Плетенчук

У російської армії достатньо сил, щоб утримувати оборону за Дніпром, але не наступати — Плетенчук

У російської армії достатньо сил, щоб утримувати оборону за Дніпром, але не наступати — Плетенчук
. Фото: УНІАН

Російські військові на лівому березі Дніпра перебувають в активній обороні. В їхньому розумінні – це обстріл мирного населення. В них достатньо сил, щоб утримувати оборону за річкою, але не наступати. Про це заявив в ефірі загальнонаціонального марафону на Суспільному пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

За його словами, російські військові використовують мобільні вогневі засоби, які вони постійно переміщують. Стріляють не прицільно.

"Тобто виїхали з укриття, вистрілили в напрямку міста і сховалися. У цьому сенсі їм легше працювати ніж нам. Ми працюємо за розвіданими й тоді, коли вони підтверджені на 100%. Ми не робимо, як вони – не розташовуємо склади боєприпасів на подвір’ях людей, не переховуємо особовий склад у житлових будинках. Тому, звісно, у нас завдання трохи "ускладнене", – сказав Дмитро Плетенчук.

Ситуація в Каховці не змінилась, як стверджує пресофіцер. Російські військові на захоплених територіях проводять поліцейські заходи, обстрілюють підконтрольні їм населені пункти.

"Вони вишукують нелояльних до себе місцевих жителів і періодично завдають ударів з мінометів по Новій Каховці. Для того, щоб звинуватити в цьому ЗСУ. Постійно інформаційно обробляють населення і намагаються переконати, що "Росія тут назавжди" і те, що Україна їх кинула", – повідомив пресофіцер.

Що відомо

  • Впродовж 23 березня на Херсонському напрямку російські війська проводили оборонні дії. Разом з тим інтенсивно обстріляли Червоний Маяк, Берислав, Львове, Новотягинку, Антонівку та Херсон.
  • Російські окупанти обстріляли Херсонський обласний кардіологічний центр. Російський снаряд поцілив прямо у стіну, пошкодив газову трубу, кабінети, вікна. Медичний заклад війська РФ обстріляли вже вчетверте. Загиблих і поранених немає.
  • Військові РФ обстріляли Берислав. Поцілили в адміністративну будівлю, житловий будинок, краєзнавчий музей та редакцію газети. Також обстріляли паркову зону та церкву. Загиблих та поранених немає.
  • Внаслідок російської збройної агресії станом на 23 березня на деокупованій території Херсонщини зруйновані 26 медичних закладів, частково пошкоджені — 93.

Читайте також

На деокупованій Херсонщині понад 50 сіл майже повністю зруйновані росіянами — Зеленський про ситуацію в області

На залізничній станції "Каланчак" військові РФ організували канал вивезення награбованого

Обстріли Херсона та Берислава, пошкоджені будівлі кардіоцентру та адміністрації. 394 день війни: хроніка подій

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок