Допомога при народженні дитини нараховується і за кордоном — соцзахист Миколаєва

Допомога при народженні дитини нараховується і за кордоном — соцзахист Миколаєва

Допомога при народженні дитини нараховується і за кордоном — соцзахист Миколаєва
. Ілюстративне фото: УНІАН

Допомога при народженні дитини надається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною. Нараховується за бюджетні кошти і не залежить від місця перебування.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко.

"Якщо жінка виїхала за кордон, то нічого не змінюється. Це державна гарантована виплата, її нарахування і виплата продовжується. Жодного збою в отриманні тих чи інших державних допомог протягом року не було", — пояснив Сергій Василенко.

Для запобігання подвійного нарахування потрібно знятися з обліку.

"Жителі міста, які отримують виплати з місцевого бюджету, наприклад, догляд вдома, то при виїзді за кордон повинні знятися з обліку і зареєструватися за місцем проживання", — сказав Сергій Василенко.

Що відомо

  • Одноразову допомогу при народженні дитини за 2022 рік у Миколаївській області отримали 7 263 людини на загальну суму 96 847 тисяч гривень.
  • Допомога при народженні дитини становить 41 280 гривень. Одноразово виплачується сума 10 320 гривень, решта — протягом наступних 36 місяців рівними частинами по 860 гривень на місяць.

Читайте також

На Очаківському напрямку деякий час буде тихіше

Зруйнована казарма. У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців

У Миколаєві після російських обстрілів відновили усі заклади соцзахисту

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок