У Полтаві спорткомплекс, який зводять вже 13 років, цьогоріч не добудують

У Полтаві спорткомплекс, який зводять вже 13 років, цьогоріч не добудують

У Полтаві спорткомплекс, який зводять вже 13 років, цьогоріч не добудують
. Суспільне Полтава

До кінця року полтавський спорткомплекс, що 13-ть років зводять у мікрорайоні Авіамістечко, не добудують. Хоч це і кінцевий термін, у який має вкластися підрядник, та грошей для завершення будівництва поки немає. Про це Суспільному повідомили в обласному Департаменті будівництва.

Два басейни довжиною 50 та 25 метрів, недобудована трибуна та облущені каркаси. Такий вигляд зараз має спорткомплекс у Полтаві, що в мікрорайоні Авіамістечко. На створення закладу за всі роки витратили вже понад 82 мільйони гривень, та потрібно ще сто.

"Потрібно повністю виконати загальнобудівельні роботи – це зробити теплі підлоги, покласти плитку, пофарбувати, зробити стелю. На сьогодні з цього зроблено нуль відсотків. Потрібно доробити систему опалення, електрику, збудувати нові кімнати, також благоустрій на території", − розповідає виконроб Віталій Пасько.

Приміщення майбутнього спорткомплексу у Полтаві
Приміщення майбутнього спорткомплексу у Полтаві. Суспільне Полтава

Будівництво спорткомплексу почалося 13 років тому. Відтоді змінили чотирьох підрядників.

"Будівництво спорткомплексу розпочало управління капітального будівництва Полтавської ОДА 2007 року. Підрядником було приватне підприємство "Реал Інвест". 2012 року об’єкт передали місту. Управління капітального будівництва визначили підрядником Полтавську району міжгосподарську будівельну організацію "Райагробуд". У 2017 році було ТОВ "Майстер-Буд". Потім місто не змогло фінансувати об'єкт і 2019 року ухвалило рішення передати його на баланс області", − каже фахівчиня обласного Департаменту будівництва Оксана Ярмак.

Минулоріч тендер на будівництво виграла компанія "Марк Строй", яка запропонувала відбудувати спорткомплекс за понад 100 мільйонів гривень. Цьогоріч на роботи із обласного бюджету виділили більше 11 мільйонів. За ці гроші, до вже існуючих басейнів, встановили систему фільтрації та підігріву води.

"Робити ми завершуємо. Ми зробили на 95 відсотків", − каже виконроб Віталій Пасько.

Приміщення майбутнього спорткомплексу у Полтаві. Місце для басейну
Приміщення майбутнього спорткомплексу у Полтаві. Місце для басейну. Суспільне Полтава

А ще у закладі має з’явитися третій басейн.

"Буде ще один басейн для дітей. Він невеликий – довжиною 8 метрів. Має бути зона для відпочинку – турецька баня та кафе, щоб люди відпочивали. Також великий спортивно-тренувальний центр", − розповідає виконроб Віталій Пасько.

Роботи підрядник мав би завершити до кінця цього року. Зробити це не встигне, бо в обласному бюджеті на завершення будівництва немає грошей.

"У березні подавали запит до Міністерства молоді та спорту, щоб спрямували гроші як субвенцію на розвиток спортивної інфраструктури. 70 мільйонів просила обласна адміністрація, але досі нічого немає. Прогнозувати кінцеві терміни завершення будівництва я не можу. Тому що є технологічні процеси. Чим пізніше ми даємо гроші та гарантії, тим більше затягується будівництво", − розповідає фахівчиня обласного Департаменту будівництва Оксана Ярмак.

Загалом на будівництво та облаштування спорткомплексу обійдеться в 183 мільйони гривень.

Відео

На початок