"Мавка. Лісова пісня" став найкасовішим фільмом часів незалежності України

"Мавка. Лісова пісня" став найкасовішим фільмом часів незалежності України

мавка, мультфільм
. пресслужба Держкіно

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" за три тижні показів став найкасовішим фільмом за час незалежності. Про це 21 березня повідомили на сторінці Державного агенства з питань кіно.

У прокат "Мавка" вийшла ще 2 березня – одночасно зі стартом прокату в Північній Африці та на Близькому Сході. Окрім того, український мультфільм покажуть у понад 20 країнах, зокрема у США, Канаді, Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Польщі.

Лише за три тижні в українському прокаті на мультфільм продали 642 671 квиток, а касові збори склали понад 80 мільйонів гривень. Покази ще тривають.

"Мавка" побила попередній рекорд, встановлений стрічкою "Я, ти, він, вона" режисерів Володимира Зеленського і Девіда Додсона, яка у 2018 році зібрала за три тижні показів трохи більше ніж 70 мільйонів гривень. Третє місце посідає комедія "Скажене весілля", теж 2018 року, яка зібрала майже 5,5, мільйона гривень.

Що відомо про мультфільм "Мавка. Лісова пісня"

У вересні 2016 року проєкт здобув перемогу на 9-му конкурсі Держкіно і вже в грудні було підписано договір на виробництво мультфільму.

Загалом бюджет проєкту становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Перший трейлер мультфільму був показаний ще у липні 2017 року — в ньому присутня лише одна сцена, що показує зв'язок Мавки з природою, та гру Лукаша на сопілці, яку чує головна героїня. Другий трейлер зʼявився лише у грудні 2021 року з оновленим дизайном героїні.

Мавка. Лісова пісня
Як змінився дизайн Мавки. Фото: MAVKA/Facebook

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем Пивоваров, Сергій Притула, Олена Кравець, Юлія Саніна, Олег "Фагот" Михайлюта, Олег Скрипка, DZIDZIO, Наталія Сумська, Катерина Осадча та Ніна Матвієнко.

Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках до фільму, а прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами й пластикою Мавки.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок