У Хмельницькому переносять пункт видачі безкоштовного одягу: де видаватимуть

У Хмельницькому переносять пункт видачі безкоштовного одягу: де видаватимуть

У Хмельницькому переносять пункт видачі безкоштовного одягу: де видаватимуть
. Фото: Суспільне Хмельницький

Пункт видачі безкоштовного одягу, що в приміщенні Торгово-промислової палати міста планують перенести. Про це розповіла керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій. Тут видаватимуть одяг до початку квітня. Його можуть отримати внутрішні переселенці та малозабезпечені місцеві жителі. Після переїзду такі пункти планують облаштувати в нових місцях.

Чому переносять видачу безкоштовного одягу та де його можна отримати після переїзду, дізнавалися колеги Суспільного.

Місцева жителька Таміла вибирає одяг в пункті видачі. Тут речі безкоштовні. Жінка каже, бере їх не вперше.

"У селі є подруга, особа з інвалідністю, на милицях. То я сюди приходила, деякі речі брала і везла їй. Вона дякувала – не надякувалася. Раніше було трішки більше теплих речей: зараз вже цього немає", — розповідає місцева жителька.

Вдруге бере одяг безкоштовно Ірина. Жінка переїхала з Краматорська Донецької області разом із двома дітьми. Каже, що потреба в речах є.

Пункт видачі безкоштовного одягу, що в приміщенні Торгово-промислової палати міста планують перенести.
Пункт видачі безкоштовного одягу, що в приміщенні Торгово-промислової палати міста планують перенести. Фото: Суспільне Хмельницький

"У мене двоє дітей, в основному дитячі речі я тут знаходжу їм. Верхній одяг, взуття. Це дуже нас виручає, бо ми живемо на одні виплати, наймаємо житло. Для мене це дуже велика допомога", — розповідає жителька Краматорська.

Безкоштовно одяг для малозабезпечених сімей громади та вимушених переселенців у Торгово-промисловій палаті видають рік, розповідає виконуюча обов’язки директора міського центру соціальних служб Тетяна Гуранська. За її словами, тут речі видаватимуть до початку квітня.

"Весь одяг приймали у штабі внутрішньопереміщених осіб у кінотеатрі Шевченка і потім переправляли сюди. Поки ми працюємо, але роботу закінчуємо третього квітня", — розповідає Тетяна Гуранська.

За словами Тетяни Гуранської, з початку цього року пункт видачі одягу відвідало 2000 людей. В середньому у день сюди приходять 60. Речі сортують та розставляють волонтери й працівники з центрів управління праці та соціального захисту населення. Частину одягу передають на деокуповані території.

В приміщенні Торгово-промислової палати видаватимуть одяг до початку квітня
В приміщенні Торгово-промислової палати видаватимуть одяг до початку квітня. Фото: Суспільне Хмельницький

"Одяг здебільшого привозять, або гуманітарними вантажами з інших країн, або ж дуже багато нам допомагають самі жителі міста Хмельницького. Є частина нових речей, а частина, які вже були вживані, але вони в хорошій якості", — каже Тетяна Гуранська.

Волонтер Святослав Кошель сортує речі та записує відвідувачів. Чоловік каже, хто найчастіше бере одяг в пункті видачі.

"Найчастіше, це жінки з дітьми. І тут на них більше є речей. Для чоловіків речей мало і вони в дефіциті. Але чоловіки також приходять, рідше ніж жінки, але буває, що виберуть якісь цікаві речі, які їм потрібні", — розповідає Святослав Кошель.

Керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій розповідає, з квітня безкоштовно одяг видаватимуть в кількох місцях. Каже, чому переносяться пункт видачі.

"У торгово-промисловій палаті будуть розпочинатися виставки для жителів міста Хмельницького і представників громади", — розповідає Юлія Сабій.

З квітня безкоштовно одяг видаватимуть в кількох місцях
З квітня безкоштовно одяг видаватимуть в кількох місцях. Фото: Суспільне Хмельницький

Юлія Сабій каже, центри видачі безкоштовного одягу для вимушених переселенців та малозабезпечених людей планують облаштувати в старостатах Хмельницької громади — в адмінбудівлях. Також його видаватимуть у місті.

"Хмельницька міська рада буде розглядати момент централізованої видачі, а не на Торгово-промисловій палаті. Будемо розглядати інші площі, аніж Торгово-промислова палата зараз", — каже Юлія Сабій.

За словами Юлії Сабій, коли буде потреба в одязі, у кінотеатрі Шевченка розмістять оголошення. Жителі громади зможуть принести речі у Штаб допомоги вимушеним переселенцям.

Читайте також

  • У Хмельницькій громаді стартує онлайн запис до школи
  • У Хмельницькому запрацював простір для дошкільнят
  • Старий ліцей — знесли, новий — не збудували. Як навчають дітей в одній з громад Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок