80% місць в реанімаціях на Рівненщині вже заповнені COVID-хворими

80% місць в реанімаціях на Рівненщині вже заповнені COVID-хворими

80% місць в реанімаціях на Рівненщині вже заповнені COVID-хворими
. Суспільне

На Рівненщині 80% реанімаційних ліжок заповнені хворими з COVID-19. Йдеться про п'ять опорних лікарень так званої "першої хвилі", які приймають жителів області, інфікованих коронавірусом. Про це повідомили в ОДА у відповідь на питання Суспільного про завантаженість цих закладів.

На лікуванні в інфекційних відділеннях станом на 18 червня перебуває 160 людей, повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Найбільше “інфекційні ліжка” заповнені у Костопільському районі – на 56%. У Рівненській міській лікарні – на 37%, Сарненській райлікарні – на 18%, Дубенській міськлікарні – на 15%. Найменше навантаження поки у Рокитнівській райлікарні – 9%.

“Єдина проблема у нас – з реанімаційними ліжками, заповненість сягає до 80%. Щодо кисню, лікування, ЗІЗЗІЗ – абревіатура від "засоби індивідуального захисту" (макси, костюми, халати, бахіли тощо). – вони є в наявності в лікарнях, так що ми можемо місячний запас як мінімум витримати”, – розповів Сергій Подолін.

Загалом в області на період пандемії у першій хвилі передбачили 659 ліжок. З них 140 – інфекційних, 473 – перепрофільованих та 46 – реанімаційних ліжок, повідомив начальник обласного управління здоров’я Олег Вівсянник.

“Загальне завантаження – трохи більше 27%. Наразі кадровий потенціал, матеріально-технічна база, засоби для діагностики та лікування у лікувально-профілактичних закладах першої хвилі достатня. Ситуація контрольована і медична спільнота, галузь готові до надання меддопомоги”, — запевняє чиновник.

Станом на 18 червня у Рівненській міській лікарні було зайнято 91 ліжко, у Костопільській ЦРЛ – 41, у Сарненській ЦРЛ – 21, у Дубенській міській лікарні та Рокитнівській ЦРЛ відповідно 16 і 12 ліжок.

Додаткову інформацію щодо коронавірусної інфекції та пов'язаних із карантином питань жителі області можуть отримати за номером цілодобової "гарячої лінії" ОДА: 0-800-500-078.

Читайте також

  • З початку пандемії на Рівненщині звільнилося майже три з половиною сотні медпрацівників. На випадок нестачі персоналу в управлінні охорони здоров'я готують список резерву, який можна буде долучити на випадок погіршення ситуації.
  • Увечері 18 червня на Рівненщині зафіксували новий антирекорд: 120 випадків COVID за добу
  • Міський голова Рівного Володимир Хомко обурився дописам у соцмережах про те, що влада буцімто навмисно завищує показники захворюваності на коронавірус. Очільник міста вкотре назвав ситуацію критичною через темпи приросту хворих.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що, враховуючи зростання кількості хворих на коронавірус в Україні, уряд продовжить адаптивний карантин до 31 липня 2020 року.
  • З понеділка, 22 червня, у Рівному на маршрути дозволили вийти усім автобусам. Таким чином кількість курсуючих маршруток збільшиться із 80 до 280. Таким чином міська влада відреагувала на заклик прем'єр-міністра випустити увесь громадський транспорт, аби зменшити скупчення пасажирів.
На початок