Футзал: чемпіонат Європи серед жінок
Футзал: чемпіонат Європи серед жінок
Україна програла у фіналі Іспанії і здобула "срібло" чемпіонату Європи з футзалу

Україна програла у фіналі Іспанії і здобула "срібло" чемпіонату Європи з футзалу

Україна програла у фіналі Іспанії і здобула "срібло" чемпіонату Європи з футзалу
. Getty Images

Найкращий результат в історії збірної України.

Збірна України з футзалу зіграла перший в кар'єрі фінал чемпіонату Європи. У фіналі українки програли чинним чемпіонком Євро - команді Іспанії.

Україна потрапила до фіналу чемпіонату Європи завдяки перемозі в півфіналі над командою Угорщини. І мали можливість вперше зіграти у фіналі турніру: у попередніх двох розіграшах українки зупинялися у півфіналі.

Суперницями українок у фіналі стала збірна Іспанія - 2-разові чемпіонки Європи. У півфіналі іспанки з мінімальним рахунком 3:2 обіграли команду Португалії, яку перемагали у двох попередніх фіналах Євро.

Для України це була друга зустріч з Іспанією у фінальній частині чемпіонату Європи. На попередньому Євро-2022 українки розгромно поступилися іспанкам з рахунком 0:9 - найбільша на той момент поразка в історії турніру.

Читайте також: Португалія рекордно розгромила Угорщину і стала бронзовою призеркою Євро-2023 з футзалу

Фінал проти Іспанії розпочався для українок з пропущеного м'яча. Вже на 13-й секунді чемпіонки отримали право на пенальті, який реалізувала Пеке. А на 11-й хвилині м'яч у свої ворота зрізала Таїсія Бабенко.

Попри два пропущених м'ячі, українки намагалися знайти шанс біля воріт Іспанії. Тривалий час рахунок тримався 0:2, однак на останній хвилині першого тайму іспанки відзначилися втретє - Але де Пас відзначилася після контратаки.

Ще один м'яч Іспанія забила на старті другої половини зустрічі. Ірен Сампер відзначилася після пасу Пеке, зробивши рахунок 4:0.

Україні вдалося вразити ворота Іспанії. Третій м'яч на турнірі забила Анна Шульга - перший гол українок у матчі проти іспанок. Однак після цього тактика з п'ятою польовою гравчинею призвела до пропущеного голу - у порожні ворота м'яча відправила зі своєї половини майданчику Дані.

Футзал. Євро-2023. Фінал

Україна - Іспанія 1:5

Голи: Шульга, 36 - Пеке, 1 (пенальті), Бабенко, 11 (автогол), де Пас, 20, Сампер, 21, Дані, 37

Що означає результат фіналу

  • Третій поспіль титул для збірної Іспанії на Євро з футзалу. Жодна інша збірна не здобувала цей трофей.
  • Україна вдруге поспіль покращила результат на Євро з футзалу: "срібло" - 2023 рік, "бронза" - 2022 рік, четверте місце - 2019 рік.
  • Підсумковий залік турніру: 1. Іспанія, 2. Україна, 3. Португалія, 4. Угорщина.
На початок