Росія не змогла зібрати сили для масштабного наступу на сході — Череватий

Росія не змогла зібрати сили для масштабного наступу на сході — Череватий

Росія не змогла зібрати сили для масштабного наступу на сході — Череватий
. Фото: Sergey Shestak/AFP/Getty Images

Росія не припиняє спроб тиснути на позиції Сил оборони на Донбасі на Бахмутському та Лимансько-Куп’янському напрямках. При цьому ознак масштабного наступу росіян поки що немає.

Про це в ефірі телемарафону на Суспільному заявив Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

"В зоні нашого угруповання традиційно залишаються два напрямки, де ворог проявляє активність: це Бахмутський напрямок та Лимансько-Куп’янський. За цю добу на Бахмутському напрямку ворог здійснив 197 обстрілів різними типами артилерії, РСЗВ, 35 разів атакував наші позиції. Зокрема, тільки в районі Бахмута, 73 обстріли здійснив і 25 разів намагався атакувати. Це і північна частина самого Бахмута, Оріхове, Василівка, Григорівка, Богданівка. В цих боях ворог втратив 96 окупантів убитими і 153 пораненими", — розповів військовий.

За його словами, на Лимансько-Куп’янському напрямку за останній тиждень сталася рекордна кількість артилерійських обстрілів.

"Ця доба не стала виключенням — 442 обстріли здійснив ворог різними артилерійськими системами, 11 боєзіткнень відбулося. Ворог застосовує бронетехніку. В попередні дні її було більше підбито, за цю добу — 1 БМП, 2 тягачі — легкий і середній броньовані артилерійські, 3 міномети та 2 склади з боєприпасами", — зазначив Череватий.

При цьому він поки що не бачить спроможностей Росії до масштабного наступу.

"Важко назвати великою стратегічною операцією сьогоднішні дії росіян, тому що вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію по захопленню українського райцентру Бахмут. Там дуже активні бої, але вони несуть величезні втрати. Штаби наші правильно планують оборону, і завдяки мужності та героїзму, нестандартності дій наших командирів та військовослужбовців, вони знекровлюють ворога", — розповів військовий.

Сергій Череватий додав, що заяви спонсора ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про тяжкість положення його найманців під Бахмутом свідчить про спроби привернути увагу російського керівництва до проблем на фронті.

"Оці фріковські заяви Пригожина — напевно, сигнал SOS їхньому керівництву. На сьогодні заяви Пригожина та Гіркіна — найкращий демотиватор як для війська, так і для таких проксі-систем, як терористична організація ПВК "Вагнер", — підсумував він.

Читайте також

Пригожин намагається прикути увагу Росії до загрози українського контрнаступу — ISW

На початок