Не поділили землю - багатодітна родина з Івано-Франківська залишилася без власного житла

Не поділили землю - багатодітна родина з Івано-Франківська залишилася без власного житла

Не поділили землю - багатодітна родина з Івано-Франківська залишилася без власного житла
.

Чергове підготовче засідання у справі Ірини Довганової перенесли. Жінка вже рік намагається довести свої права на земельну ділянку в Івано-Франківському міському суді. Адвокат Віталій Паньків, представник одного з відповідачів – Володимира Чуйка – заявив, що чоловік перебуває на лікарняному. Адвокат позивачки просив провести слухання без їхньої участі, але суддя Станіслав Бородовський переніс засідання на 5 березня.

Будинком на вулиці Лучній, 27 в Івано-Франківську володіє троє людей. Після того, як впала одна зі стін, частину дому, що належть Ірині Довгановій, визнали аварійною, і сім’я почала її відновлювати - залили фундамент під стіни. Коли жінка вирішила приватизувати свою частину земельної ділянки, з’ясувалося, що межі зсунулися, і три стіни їхньої оселі начебто стоять на сусідській землі.

"Одні сусіди приватизували 60 сантиметрів землі, інші - за адресою: Лучна, 25 б приватизували за парканом 70 сантиметрів землі. Зараз у судовому порядку або відновимо межі, або скасуємо їхню приватизацію. Суд вже тягнеться рік. По суті, засідання ще не було. Переносять через різні причини: то не з’являться відповідачі, то суддя захворів. Ось так вже рік.", - ділиться чоловік позивачки Михайло Шпильчак.

Цивільний позов про усунення перешкод користування земельною ділянкою подали у лютому 2019 року. Ірина Довганова каже, що на суді побачила документи з підробленим підписом свого батька: "Є дозвіл, що мій батько – власник хати – дав дозвіл на приватизацію їхньої земельної ділянки. Подивилася я на цей підпис – він не збігається з підписом мого батька. В мене є довіреність від тата, де чітко показано нотаріально завірений його підпис. І він зовсім не сходиться з тим, що є в них".

Адвокат Ірини Довганової Василь Семенців повідомив, що справа розглядається з порушеннями: "Засідання зриваються, справа не розглядається, це, в свою чергу, порушує права позивача на розгляд справи у розумні строки. Якщо в цьому випадку брати узагальнення – це є біда нашого судочинства на цьому етапі. Тобто практично всі справи розглядаються з порушенням термінів, з порушенням встановленої законом процедури, що тягне за собою порушення прав позивача".

Поки триває судовий процес, родина Довганової-Шпильчак – Ірина, Михайло та їхні три донечки – живуть в орендованій квартирі.

На початок