Шоумен-організатор інтелектуальної гри захищає Сумщину

Шоумен-організатор інтелектуальної гри захищає Сумщину

Організатор "Національний QUIZ" Володимир Березинський з початку повномасштабної війни боронить державу. За цей час воював на передовій, ніс варту на кордоні з Білорусією, нині захищає Сумщину. Про що думає шоумен на фронті, чоловік розказав Суспільному.

“Починаючи з 24 лютого ми в передмісті Чернігова заряджали постійно “Гради”, бойові машини їхали, відстрілювались, поверталися, знову заряджалися і це було нон-стоп майже три доби”, — згадує про перші дні повномасштабної війни боєць, шоумен Володимир Березинський.

“Шоумен на фронті — це такий самий боєць, як і всі інші, але в душі він трошки драйвовіший, трішечки такий, як я — безшабашний”, — говорить чоловік.

Юрист за освітою, гравець та шоумен — за покликанням, нині — воїн за необхідністю, свій останній “Національний QUIZ” Володимир провів 23 лютого. А за кілька годин вирішив іти на фронт. Відтоді гральну атрибутику довелось змінити на зброю.

Шоумен-організатор інтелектуальної гри захищає Сумщину
Архівне фото Володимира Березинського

Спочатку боєць потрапив у першу танкову бригаду. З побратимами півтора місяця захищав Чернігів, що на той момент був в облозі. Потім ніс варту на кордоні з Білорусією, після цього – воював на Донецькому напрямку.

24/7 мінометні обстріли, постійно працює АГС, ВОГи, кулеметні обстріли, утримувати позиції дуже важко. На жаль, деякі побратими не змогли вийти з тих країв”, — розповідає Володимир Березинський.

За словами чоловіка, найемоційніший момент служби трапився в передмісті Чернігова, тоді за отриманими координатами ледь не довелося стріляти в бік власного дому, де знаходились діти та батьки Володимира.

Шоумен-організатор інтелектуальної гри захищає Сумщину
Володимир Березинський з дітьми. Архівне фото

“Ми чекали, коли техніка під’їжджатиме на перехрестя і в певний період машини були заряджені й готові були здійснити пуск і, буквально певний період часу техніка розвернулася і поїхала у зворотному напрямку, ми зрозуміли, що пуск ракет в той квадрат не будемо робити. І воно аж відлягло, тому що я розумів, що могло б трапитися так, що ми б здійснили пуск РС-ів прямо на власний будинок”, — ділиться спогадами військовий.

Проєктом Володимир займається п’ять років. За цей час командну гру вдалося організувати у восьми містах України, нині грають у Сумах, Чернігові, Броварах. Чоловік зізнається — живе та дихає думками про спільноту “Національного QUIZ”.

Шоумен-організатор інтелектуальної гри захищає Сумщину
Архівне фото Володимира Березинського

“Гра також має волонтерський підтекст, дуже багато люди дають своїх донатів на те, що ми купуємо в підрозділ. Вдалося створити щось таке, що існує і в цивільному житті й у військовій справі. Ми проводили ігри в школах. Ми намагалися українським контентом заполонити все, щоб витіснити те “рузьке”, що нам не було потрібне вже на той, довоєнний час” — згадує чоловік.

Після перемоги, говорить Володимир, знов займатиметься проєктом. Перемогою ж вважає повернення всіх українських територій. За його словами, для цього доведеться спрацювати єдиним фронтом.

Шоумен-організатор інтелектуальної гри захищає Сумщину
Архівне фото Володимира Березинського

“Нам потрібні всі: аграрії, волонтери, міцне військо. Люди, які думають, йти чи не йти, або ховаються від повісток — повоюємо всі. Або на підступах до нашого краю, або на передку виженемо ворога”, — зазначає шоумен, боєць Володимир Березинський.

Читайте також

  • "На старості, 70 років, і оце починати з нуля", – родина біженців з Бахмута про евакуацію з рідного міста.
  • "Недооцінювати їх не треба". Служба у Бахмуті: що розповідає розвідник з Сум.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок