Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Не вистачило і фізичних, і психологічних сил". Юрай Санітра оцінив виступ українців в останньому спринті Кубка світу

"Не вистачило і фізичних, і психологічних сил". Юрай Санітра оцінив виступ українців в останньому спринті Кубка світу

Ексклюзивно
"Не вистачило і фізичних, і психологічних сил". Юрай Санітра оцінив виступ українців в останньому спринті Кубка світу
. Фото: Dmytro Yevenko/Biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар Юрая Санітри для Суспільне Спорт.

Чоловіча збірна України з біатлону провела останню спринтерську гонку в рамках Кубка світу. У старті, що відбувся на заключному етапі сезону Кубка світу, змагалися п'ять українців: ніхто з них не потрапив до топ-40 найкращих, але одразу троє відібралися до переслідування (фінішували у топ-60).

Читайте більше: Українські біатлоністи виступили в останньому спринті сезону Кубка світу: результати гонки

За результатами спринту був остаточно сформований залік Кубка Націй серед чоловіків: Україна втрималася на дев'ятому місці. За словами старшого тренера команди Юрая Санітри, це максимум для чоловічої збірної України у цьому сезоні.

Також у ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт тренер відзначив, що усі три українці змагатимуться в гонці переслідування – її ніхто не пропускатиме. Окрім того, він оцінив виступ команди у спринті.

  • Про виступ збірної у спринті

"Не вистачало нам сьогодні і фізичних, і психологічних сил. Особливо це позначилося на Антону Дудченку, який у цій гонці не дуже добре почував ще себе перед стартом. Сказав би, що позитивом було те, що Артем Прима першу частину спринту провів на дуже хорошому рівні. Шкода, після двох штрафних кіл, не вистачило його до фінішу. Артем на мій погляд був найкращим з українців. Думаю, що і вболівальники, і всі розуміють, що сезон був довгий: багато проблем, які треба було вирішувати... Усі трохи головою вдома. І готові відпочити, або ж приготуватися до тих стартів, що ще залишилися".

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.
  • Про задачу на гонку та дев'яте місце у Кубку Націй

"Уже після двох попередніх етапів Кубка світу трохи спала велика напруга [за місце у Кубку Націй], ми не ставили на цей старт спеціальних цілей. Усі виїхали на трасу, щоби боротися за найкращий результат. Але, як я уже сказав, не вистачає уже того, що хлопці показали в Естерсунді, думаю, що і там витратили багато сил. Тому радує те, що ми втримали свою позицію в Кубку Націй. Дев'яте місце – після тих проблем, які були в сезоні, – це максимум для нашої чоловічої команди".

Читайте більше: "Це божевілля". Йоганнес Бьо побив абсолютний рекорд за перемогами в особистих гонках сезону Кубка світу
На початок