На Київщині залишаються неідентифікованими 199 тіл загиблих через війну — поліція

На Київщині залишаються неідентифікованими 199 тіл загиблих через війну — поліція

Ексклюзивно
На Київщині залишаються неідентифікованими 199 тіл загиблих через війну — поліція
. Фото: Владислав Мусієнко/Суспільне

У Київській області залишаються неідентифікованими 199 тіл українців, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Про це Суспільному повідомила речниця поліції Київщини Ірина Прянішнікова.

Загалом після деокупації населених пунктів регіону від російських військ правоохоронці знайшли 1374 тіла мирних жителів, вбитих внаслідок активних бойових дій, поінформувала Ірина Прянішнікова.

Раніше начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив Суспільному, що 300 жителів області вважаються зниклими безвісти.

Що відомо про ексгумацію на Київщині

2 квітня 2022 року у Міністерстві оборони офіційно повідомили, що усі населені пункти Київської області звільнили від російських військових.

8 квітня у місті Буча Київської області почали ексгумацію тіл з братської могили біля церкви Андрія Первозванного, щоб ідентифікувати людей та встановити обставини їхньої смерті.

9 серпня у Бучі поховали 15 цивільних, тіла яких не вдалося опізнати. З них — 14 чоловіків та 1 жінка. 8 чоловіків знайшли в Мироцькому, вони були закатовані і розстріляні. На всіх тілах є сліди тортур, поранення в голову і грудну клітину. 11 серпня поховали ще 12 тіл. Із них — двоє жінок, решта — чоловіків. 2 вересня у Бучі поховали ще 15 невпізнаних загиблих внаслідок російської військової агресії. На хрести встановили номерні таблички.

Читайте також

СБУ затримала колишнього співробітника, який закликав українських захисників до дезертирства

На початок