"Укроборонпром" почав виробляти 125-мм снаряди для танків

"Укроборонпром" почав виробляти 125-мм снаряди для танків

Осколково-фугасний 125-мм танковий снаряд
. 125-мм танковий снаряд Фото: Укроборонпром

Держконцерн "Укроборонпром" розпочав виробляти осколково-фугасні 125-мм снаряди для танкової гармати.

Про це повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

Там зазначили, що це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства Концерну розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

"За замовленням міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т-64, Т-72 і Т-80 для потреб Сил оборони України", — йдеться у повідомленні.

Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін калібру 82-мм та 120-мм, артилерійських пострілів 122-мм та 152-мм до систем ствольної артилерії, а тепер і танкового снаряда 125-мм.

Основне призначення осколково-фугасних снарядів – ураження відкритої та схованої за легкими укриттями живої сили та військової техніки противника, руйнування його польових оборонних укріплень, а також вирішення інших завдань на полі бою.

При цьому з міркувань безпеки виробництво боєприпасів розгорнули за межами України.

Однак, за даними пресслужби концерну, у створенні боєприпасів беруть участь українські фахівці: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо.

9 лютого повідомлялось, що держконцерн "Укроборонпром" та одна з країн Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120-мм. Також було укладено контракт з Міністерством оборони на постачання цих засобів ураження Збройним силам України.

Читайте також

Спільний продукт з країною НАТО: "Укроборонпром" презентував 120-мм міну

"Укроборонпром" співпрацюватиме з чеським виробником техніки для військових

На початок