Передадуть воїнам на фронт. Прикарпатські волонтери створили "народне" багі

Передадуть воїнам на фронт. Прикарпатські волонтери створили "народне" багі

Передадуть воїнам на фронт. Прикарпатські волонтери створили "народне" багі
. Скрін з відео: Городенківська громада

Волонтери з Городенки, що на Івано-Франківщині, створили багі, яке передадуть прикарпатським бійцям на фронт. Майстри шукають меценатів, щоб налагодити серійне виробництво автомобілів. Про це повідомили на Facebook-сторінці Городенківської територіальної громади.

Над створенням багі працював Анатолій Шевчук. Чоловік називає автомобіль "народним", бо до його виготовлення доєдналися багато людей.

"На створення автівки пішло декілька місяців. Основні моменти — це інженерні рішення, адже все робили з "нуля", нічого не копіювали. Важко було шукати деталі та гроші, бо багі обійшлося приблизно у 6,5 тис. доларів. Але дякуємо людям, усім організаціям, які надали приміщення, допомогли фізично і фінансово. Так це багі й вийшло народним, і ми передаємо його на схід", — розповідає Анатолій Шевчук.

Щоб надалі допомагати українській армії, волонтери шукають меценатів, які б долучилися до налагодження серійного виробництва багі.

"Щоб передавати десятки автівок, звертаємося до усіх фондів, організацій, які можуть нам допомогти чи мають намір викупити автівки, щоб передавати на схід нашим військовим", — каже волонтер.

Зі слів Анатолія Шевчука, комплектуючі — дорогі, й лише вартість коліс складає 20 тис. грн. Чоловік каже, що такі автівки зручні у пересуванні бездоріжжям, а відкритий тип багі дозволяє бачити ситуацію навколо.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок