Аграрії Хмельниччини розпочали підготовку до весняно-польових робіт 2023 року

Аграрії Хмельниччини розпочали підготовку до весняно-польових робіт 2023 року

Аграрії Хмельниччини розпочали підготовку до весняно-польових робіт 2023 року
. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Агроформування Хмельницької області готуються до проведення посівної кампанії 2023 року, яка розпочнеться у третій декаді березня. Всього планується посіяти понад 850 тис. га ярих культур.

Про це Суспільному повідомив начальник Управління агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОДА Олег Омелянюк.

За словами Олега Омелянюка, всього планується посіяти понад 850 тис. га ярих культур, з них – 300 тис. га ярих зернових, понад 440 тис. га технічних, 110 тис. га картоплі, овочів та кормових культур.

Серед основних сільськогосподарських культур, які будуть вирощуватися на полях області: пшениця, ячмінь, кукурудза, цукровий буряк, ріпак, соя та соняшник.

Також з настанням сприятливих погодних умов аграрії починають підготовку ґрунту для сівби ярих культур та одного з найважливіших агрозаходів – першого підживлення озимини, яке вже проведено на половині площ посіву. Роботи продовжуються.

Крім того, сільгосппідприємства області продовжують придбання матеріально-технічних ресурсів, завершують ремонт ґрунтообробної та посівної техніки.

Читайте також

  • Хмельниччина зібрала майже 10 тисяч книг для української бібліотеки в Іспанії
  • "Хоча б на гвинтик до байрактару": жителька Хмельниччини в Італії заробляє гроші і передає їх для ЗСУ
  • Лікарні Хмельниччини отримали 20 апаратів ШВЛ від італійських благодійників

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок