Промоутер Усика сумнівається у проведенні бою проти Ф'юрі: хто може стати наступним суперником українця

Промоутер Усика сумнівається у проведенні бою проти Ф'юрі: хто може стати наступним суперником українця

Промоутер Усика сумнівається у проведенні бою проти Ф'юрі: хто може стати наступним суперником українця
. XSport

Поєдинок за титул абсолютного чемпіона у гевівейті під загрозою.

Промоутер Олександра Усика, Олександр Красюк, висловив побоювання щодо проведення бою проти Тайсона Ф'юрі 29 квітня. Про це представник українського боксера розповів у інтерв'ю iD Boxing.

Бій Усик - Ф'юрі може визначити першого абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі, який об'єднав би одразу чотири основних титули в дивізіоні. Його планували провести у перші місяці 2023 року у Саудівські Аравії. Спочатку сторони домовлялись про поєдинок у березні, однак через тривалі перемовини дату бою перенесли на кінець квітня.

Окрім зміни дати бою у процесі переговорів змінилось також потенційне місце поєдинку. Новою ареною для проведення матчу за титул абсолютного чемпіона світу мав стати стадіон стадіон "Вемблі" у Лондоні, який на 29 квітня орендували промоутери англійського боксера.

Однак проведення поєдинку в Англії, за словами Олександра Красюка, не може задовольнити фінансові потреби Тайсона Ф'юрі. Раніше промоутер Усика заявив, що його команда запропонувала угоду, в якій 60% отримує переможець бою, але Ф'юрі відкинув цей варіант, вимагаючи фіксованої суми за проведення поєдинку.

"Ми очікували, що бій відбудеться в Саудівській Аравії в березні. Він не відбувся, тому його перенесли на 29 квітня. Навіть якби Усик отримав нуль [за бій на "Вемблі"], цього все одно не вистачило б Тайсону, щоб покрити свої потреби. У цьому, власне, і суть. Зазвичай, коли боєць не хоче бою, він просить щось неможливе. І тоді поєдинок не відбувається. Це з мого досвіду - я в боксі майже 20 років", - сказав промоутер Усика.

На думку Олександар Красюка, сторона Ф'юрі свідомо затягує процес перемовин, адже не насправді не планує проводити поєдинок проти Усика 29 квітня. Представник українського боксера відзначив, що на користь цього говорить підготовка до бою з Усиком, яку Тайсон ще не розпочав.

"Малоймовірно, що ми проведемо бій 29 квітня. Це моє очікування. Термін занадто короткий. Ви бачили десь у соціальних мережах повідомлення про те, що Тайсон і його команда тренуються, виконують свою роботу? Я думаю, що вони не в тренувальному таборі, а це означає, що прийнято рішення не битися, тому нам не потрібно бути занадто позитивними. Ми повинні бути реалістами".

Красюк також розповів, що якщо бій проти Ф'юрі не відбудеться, команда Усика розпочне підготовку до поєдинку з британцем Даніелем Дюбуа. Останній є обов'язковим претендентом на титул WBA.

Що відомо про Усика у надважкій вазі

  • Усик утримує три основні чемпіонських титули в гевівейті - від WBA, WBO та IBFО.
  • Останнім "абсолютом" у суперважкій вазі був британець Леннокс Льюїс, що одночасно утримував пояси WBA, WBC та IBF. З моменту введення чотирьох чемпіонських поясів, абсолютних чемпіонів у суперважкій вазі не було.
  • Наступний поєдинок стане для українця п'ятим у суперважкій вазі. Раніше в гевівейті Усик двічі перемагав Ентоні Джошуа та одного разу - британця Дерека Чісору й американця Чазза Візерспуна.
На початок