Після обстрілів частина споживачів все ще залишається без електропостачання — "Укренерго"

Після обстрілів частина споживачів все ще залишається без електропостачання — "Укренерго"

Ракетний обстріл 9 березня 2023 року, Харків
. Ракетний обстріл Харкова, 9 березня 2023 року. AP Photo/Vadim Belikov

Енергосистема України продовжує відновлюватися після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами. Через пошкодження енергетичної інфраструктури російськими військовими у Житомирі та Харкові частина споживачів усе ще залишаються без електропостачання.

"Критична інфраструктура цих міст працює переважно від автономних джерел живлення. Ліміти споживання до решти областей не доводились, споживання покривається наявним виробництвом електроенергії", — йдеться в повідомленні "Укренерго" у Facebook.

Внаслідок ракетної атаки РФ 9 березня та значного пошкодження обладнання є мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях, які призводять до необхідності застосовувати графіки погодинних відключень.

Крім того, 9 березня армія РФ продовжувала обстрілювати Дніпропетровщину та Запоріжжя, через що у цих регіонах діють аварійні відключення.

Якими були наслідки ракетного обстрілу 9 березня

У ніч на 9 березня та зранку російські війська здійснили масований обстріл території України за допомогою ракет та дронів. Звуки вибухів пролунали у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Хмельницькому, на Вінниччині, Львівщині та в інших регіонах. По всій країні була оголошена повітряна тривога.

Унаслідок атаки є загиблі, зафіксовані влучання в об’єкти інфраструктури. У низці регіонів застосували екстрені відключення електрики. "Енергоатом" заявив про повне знеструмлення окупованої Запорізької АЕС та загрозу радіаційної аварії.

У Повітряних силах заявили про знищення 34 крилатих ракет та 4 дронів. Загалом росіяни випустили 81 ракету різного базування.

В "Укренерго" повідомили про пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури, тому обмеження застосували у Житомирській, Харківській та Одеські областях. Через обстріли "Укрзалізниця" попередила про затримку низки залізничних рейсів.

Читайте також

ISW назвав причину масованого ракетного удару 9 березня

Масований ракетний обстріл 9 березня: що відомо

На початок