Сто тисяч гривень за добу: "Пунктам незламності" на Черкащині шукають варіанти

Сто тисяч гривень за добу: "Пунктам незламності" на Черкащині шукають варіанти

Сто тисяч гривень за добу: "Пунктам незламності" на Черкащині шукають варіанти
. Суспільне Черкаси

На Черкащині вирішується питання доцільності "Пунктів незламності", розповів Суспільному керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Зараз в області діє 193 пункти. Вартість доби повноцінної роботи при відключенні електроенергії усіх пунктів – сто тисяч гривень.

Рятувальник Володимир Дерев’яшкін розповів, що у одному із мікрорайонів Черкас за пів дня відвідали "Пункт незламності" п'ятеро людей. Володимир чергує позмінно:

"Найбільше приходило людей, коли вимикали світло на довгий термін. Приходили і працювати з ноутбуками, бо люди працюють онлайн і без світла вони не можуть працювати. Зараз світло вже є у місті, людей менше набагато, переважно приходять каву попити, чай. Загалом за весь період пункт відвідали 2 972 людини".

За 35 "Пунктів незламності" відповідають працівники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій, пояснила речниця Юлія Норовкова. За час роботи їх відвідали понад десять тисяч людей:

"У кожному районі є наш пункт незламності – стаціонарний у пожежній частині. Люди до нас приходили, ми залюбки їм надавали світло, чай, каву, вони тут могли зігрітися. Немає такого району, де немає пункту від ДСНС".

Пункти незламності переведуть у режим готовності
Суспільне Черкаси

Наразі вивчають доцільність роботи усіх "Пунктів незламності" та шукають альтернативу використання, розповів Ігор Табурець:

"Ми створили 193 пункти незламності, з них — 156 ті, які створені у територіальних громадах, два – на залізничних станціях, 35 – утворені ДСНС. Кожен пункт незламності передбачає витрати, щоб його утримувати. Це особовий склад, енерговитрати і найбільші витрати йдуть на паливо. Наразі ми розглядаємо варіанти, щоб перевести пункти незламності у режим готовності до використання".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок