На ремонт укриттів у Чернігові у 2022 році витратили майже 43 мільйони гривень

На ремонт укриттів у Чернігові у 2022 році витратили майже 43 мільйони гривень

На ремонт укриттів у Чернігові у 2022 році витратили майже 43 мільйони гривень
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Майже 43 мільйони гривень минулого року міська рада виділила з бюджету на покращення укриттів у Чернігові. Про це розповів заступник міського голови Чернігова Віктор Геращенко 8 березня на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За його словами, ці кошти пішли на закупівлю 770 генераторів, 7000 лавок, 637 біотуалетів та понад 1000 ємностей для води. Також на три з половиною мільйони гривень міська рада закупила продовольчі товари для укриттів. Геращенко розповів, що у Чернігові 1159 підвальних приміщень, які служать найпростішими укриттями, та 100 бомбосховищ, з них — 13 сховищ, за які безпосередньо відповідає міська рада.

"Всі інші — це інша форма власності. І бюджетний кодекс не дозволяє нам виділяти кошти, не передбачені жодним документом, на ремонт, або покращення стану цих сховищ. Створювати там “готельні умови” ми з вами не зможемо, тому що в нас і коштів замало та й законодавство не передбачає, щоб ми там робили якісь великі, капітальні ремонти", — сказав Віктор Геращенко.

За словами Геращенка, за кошт міста також зробили ремонти в укриттях, які розташовані у навчальних закладах міста. На засіданні комісії Геращенко дав доручення керівникам комунальних підприємств.

"В мене тільки єдине прохання, як голови комісії, до комунальних підприємств, будь ласка, ще раз ті 13 сховищ, які у нас на балансі і міська рада відповідає безпосередньо, приведіть їх в належний стан".

Нагадаємо, 2 березня новопризначений начальник міської військової адміністрації Чернігова Дмитро Брижинський інспектував стан укриттів у місті — оглянув три підвали в багатоповерхівках та бомбосховище, яке належить приватному підприємству.

Укриття
Ремонт в одному із підвалів. ФОТО: Суспільне Чернігів

За словами Брижинського, робив це на запит від мешканців будинків, які поскаржилися йому в соцмережах. Перевіркою залишився незадоволеним. Стан укриттів не відповідає наданим йому міською радою звітам. За його словами у 2022 році в бюджеті, закладеному на міські програми, 13% прийшлося на оборону і цивільний захист. Цьогоріч - 1%.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте також

Жителя Чернігівщини, який потрапив у полон на Донеччині, обміняли

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок