На Калічанці в Чернівцях відкрили амбулаторію — обслуговують понад чотири тисячі пацієнтів

На Калічанці в Чернівцях відкрили амбулаторію — обслуговують понад чотири тисячі пацієнтів

На Калічанці в Чернівцях відкрили амбулаторію — обслуговують понад чотири тисячі пацієнтів
. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівцях в мікрорайоні Калічанка відкрили амбулаторію поліклініки №1 — там можна отримати консультацію сімейного лікаря, направлення чи рецепт, а також здати аналізи чи отримати крапельницю. На ремонт і обладнання витратили майже два мільйони гривень, які поліклініка заробила від НСЗУ за надані послуги.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка поліклініки №1 Марія Мельничук.

В амбулаторії працюють два сімейні лікарі, які обслуговують чотирьох тисяч пацієнтів. Крім огляду, лікарі можуть виписати направлення та електронний рецепт для отримання ліків. Також в амбулаторії можна зробити кардіограму, здати аналізи, отримати щеплення та крапельницю.

"У сімейного лікаря можна буде також зробити тест на ВІЛ/СНІД, а також тропоніновий тест на виявлення інфаркту міокарда. Також є кабінет для денного стаціонару, де можна отримати крапельниці. За день їх можуть отримати до 8 пацієнтів", — розповіла директорка поліклініки №1.

У Чернівцях в мікрорайоні Калічанка відкрили амбулаторію: які послуги надаватимуть
Кабінет денного стаціонару в амбулаторії на Калічанці. Фото: Суспільне Чернівці

Амбулаторія розташована на вулиці Білоруській, 22. Медзаклад працює з 8:00 до 20:00 у будні, та з 9:00 до 14:00 у суботу. Записатися до лікаря можна через систему Helsi.me, а також зателефонувавши до сімейного лікаря чи медсестри.

Раніше в приміщенні амбулаторії було поштове відділення. На ремонт витратили понад мільйон гривень, ще 600 тисяч витратили на обладнання та меблі. Для амбулаторії купили електрокардіограф, шафи і сумки для надання невідкладної допомоги, прилади для щеплень, а також медичні та офісні меблі, розповіла Мельничук.

Також у Чернівцях планують відкрити ще дві амбулаторії на вулиці Південно-Кільцевій та Текстильників, розповіла начальниця управління охорони здоров'я міськради Наталія Калмикова. Зокрема, в амбулаторії на Південно-Кільцевій завершили ремонт та очікують на обладнання і меблі.

Що відомо

  • Облаштовувати амбулаторію почали у липні 2022 року. Відкрити її планували торік у жовтні. Відкриття перенесли, бо чекали на обладнання, повідомила Суспільному Калмикова.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок