У Хмельницькому зоокуточку прокинувся ведмідь

У Хмельницькому зоокуточку прокинувся ведмідь

У Хмельницькому зоокуточку прокинувся ведмідь
. Фото: Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому зоокутку після зимової сплячки прокинувся бурий ведмідь на кличку Балу. Про це Суспільному розповів інженер комунального підприємства "Парки і Сквери" Тарас Панасюк. За його словами, хижак там проживає четвертий рік поспіль.

Скільки всього у звіринці налічується видів тварин та чи зменшилася кількість відвідувачів за час повномасштабного вторгнення — читайте у матеріалі.

Регулярно відвідують зоокуточок у парку Чекмана, що в обласному центрі, хмельничанка Марина разом зі своїми дітьми.

"Ми вже близько двох років приходимо сюди практично щодня і знайомимося із новими мешканцями, зі старими мешканцями. Ми приходимо їх годувати й корисно проводити час", — розповіла Марина.

Марина разом з дітьми прийшла у зоокуточок.
Марина разом з дітьми прийшла у зоокуточок. Фото: Суспільне Хмельницький

Після зимової сплячки у зоокуточку прокинувся бурий ведмідь на кличку Балу, розповів інженер комунального підприємства "Парки і Сквери" Тарас Панасюк. Каже, що у звіринці хижак проживає із народження — чотири роки.

"Він останніх два роки регулярно осінню впадає в сплячку, зимою спить і навесні прокидається. Заснув він торік наприкінці листопада, початок грудня, і почав прокидатись 14-15 лютого, але останніх півтора тижня почав активно вести життя", — сказав Тарас Панасюк.

У Хмельницькому зоокуточку прокинувся бурий ведмідь.
У Хмельницькому зоокуточку прокинувся бурий ведмідь. Фото: Суспільне Хмельницький

Тарас розповів про ознаки пробудження бурого ведмедя: "Весною, після того, як він прокинеться, ми бачимо, що він починає виходити зі свого будинку і починаємо давати їсти. Зазвичай, спочатку посилене харчування, тому що зимою він нічого не їв, додаємо вітаміни, мінерали, мікроелементи, фрукти й овочі домішуємо, варимо м’ясні бульйони, каші".

Всього у зоокуточку живе 20 тварин.
Всього у зоокуточку живе 20 тварин. Фото: Суспільне Хмельницький

За словами Тараса Панасюка, всього у зоокуточку налічується 20 видів тварин: "В нас є: крук, яструб, соколи, сови, кролики, нутрії, овечки, кози, свині в’єтнамські, поросята, кури декоративні, індик, фазани, шиншили, морські свинки, черепахи, лелека, лисиці".

Наразі у зоокуточку менше відвідувачів, ніж у 2022 році.
Наразі у зоокуточку менше відвідувачів, ніж у 2022 році. Фото: Суспільне Хмельницький

Кількість відвідувачів зоокуточка змінилася, говорить інженер комунального підприємства: "Зараз відвідувачів менше, аніж було торік. У 2022 році це було пов’язано із масовими переїздами людей, вони мігрували на захід. В парку, і взагалі по місту було більше людей, і відповідно відвідувачів в зоокутку було більше. Як правило зима, початок весни — це малолюдні місяці, а коли потепліє, тоді батьків із дітьми побільшає в парку, і відповідно відвідувачів".

За словами Тараса Панасюка, зоокуток працює кожного дня з 10:00 до 18:00.

Читайте також

  • Внутрішній і зовнішній туризм у Хмельницькому під час війни
  • Сто сортів квітів: у Хмельницькому відкрилась виставка фіалок

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок