На Ставці Залужний і Зеленський обговорили оборону Бахмута. Що відомо

На Ставці Залужний і Зеленський обговорили оборону Бахмута. Що відомо

Важливо
Бахмут, добровольчій підрозділ Хартія. Фото: Суспільне
. Бахмут, добровольчій підрозділ Хартія. Фото: Тарас Ібрагімов/Суспільне

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 6 березня, провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Про це інформує пресслужба Офісу президента. Командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ доповіли про ситуацію на основних напрямках фронту. Особливо детально члени Ставки розглянули ситуацію в Бахмуті.

“Оцінюючи перебіг оборонної операції, президент поставив запитання Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”. Олександру Сирському щодо подальших дій на Бахмутському напрямку. Вони висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення наших позицій у Бахмуті”, — зазначили у пресслужбі.

Крім того, на засіданні Ставки обговорили постачання зброї й обладнання та їх розподілу за оперативними напрямками.

У засіданні також взяли участь: керівник Офісу президента Андрій Єрмак, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, командувачі родів військ та оперативних напрямків. До засідання Ставки долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Раніше німецьке видання Bild з посиланням на свої джерела написало, що між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним начебто виникла суперечка щодо дій Сил оборони у Бахмут. У матеріалі йшлося, що Залужний кілька тижнів тому начебто рекомендував подумати про відхід з Бахмута з тактичних міркувань.

Що відомо про ситуацію у Бахмуті

Українські сили тримають оборону в Бахмуті й інформація про те, що українські війська буцімто відійшли з міста — фейк. Про це напередодні, 5 березня, повідомив речник східного угрупування військ Сергій Череватий.

"Українські військові тримають Бахмут. Туди є змога доставляти провіант, ліки, боєприпаси та забирати звідти поранених. Під час бойових дій армія РФ б'є по нашій інфраструктурі, зокрема по мостах. Проте підрозділи українських військових забезпечують можливість у різний спосіб постачання необхідного до Бахмута", — сказав Череватий.

Бої за Бахмут на Донеччині точаться з літа 2022 року.

Читайте також

Росія не має спроможності оточити Бахмут, США оцінюють підготовку українських пілотів. 376 день війни. Онлайн

Штурми Бахмута і припущення про тактичний відхід ЗСУ: хроніка боїв та ситуація у місті. 6 березня

ISW: Українські війська, імовірно, проводять обмежений тактичний відступ із Бахмута

На початок