Бійці харківського 227 батальйону ТрО взяли в полон під Бахмутом двох "вагнерівців"

Бійці харківського 227 батальйону ТрО взяли в полон під Бахмутом двох "вагнерівців"

Ексклюзивно
Бійці харківського 227 батальйону ТрО взяли в полон під Бахмутом двох "вагнерівців"
. Бійці з Харкова взяли в полон під Бахмутом двох "вагнерівців". 2 березня, 2023. Фото: 227 батальйон Сил тероборони

227 батальйон Сил територіальної оборони взяв в полон під Бахмутом двох бійців приватної військової компанії "Вагнер".

Про це Суспільне Харків повідомили у батальйоні.

Один із затриманих під час допиту розповів, що приїхав воювати в Україну з Ямальського району, що на півночі Росії. Він також зазначив, що у "Вагнер" його завербували з в'язниці, де він сидів за замах на вбивство та розбій.

Чоловік є ненцем за національністю, до війни проти українців після в'язниці його готували 20 днів. Він також розповів, що на позиціях під Бахмутом його не познайомили з його командиром.

Інший боєць ПВК на ім'я Олексій приїхав на війну з Амурської області. На Донбасі він був стрільцем. Під час допиту він зазначив, що не знає, що воює під Бахмутом.

"Вагнерівців" взяли в полон під Бахмутом 2 березня.

Що відомо про участь ПВК "Вагнер" у війні проти України

У британській розвідці зазначають, що ПВК "Вагнер" налічує до 50 тис. бійців в Україні та є ключовим компонентом російської кампанії проти українських військ.

Бойовики "Вагнера" вели тривалий виснажливий бій з українськими силами, перед тим, як вони зайняли місто Соледар і зараз беруть участь у штурмі Бахмута та навколишніх сіл.

Центр національного спротиву повідомив, що росіяни кидають в бій бійців ПВК "Вагнер", яких Євгеній Пригожин завербував у російських в’язницях. Загалом окупанти завербували 23 тисячі ув’язнених, яких використовують при штурмі як "гарматне м’ясо"

З ув’язнених формують штурмові загони, при штурмі використовують аеророзвідку, завдяки яким командири груп спостерігають за діями "підлеглих". При цьому, ці втрати не деморалізують ПВК "Вагнер", адже кваліфікований особовий склад й керівництво не бере участь в штурмі, зазначили в ЦНС.

Як стверджує Міноборони Великої Британії, останніми місяцями ПВК "Вагнер" розробила "жорстоку" наступальну тактику, у якій велику кількість погано навчених засуджених використовує як витратний матеріал, щоб зберегти досвідчених командирів та бронетехніку.

Читайте також

"Вагнерівці" по другому колу об'їжджають колонії, вербуючи на війну в Україні. Як їх там зустрічають

Рада визнала "ПВК Вагнер" міжнародною злочинною організацією

На початок