На Херсонщині Сили оборони України працюють над тим, щоб відкинути армію РФ якомога далі — Гуменюк

На Херсонщині Сили оборони України працюють над тим, щоб відкинути армію РФ якомога далі — Гуменюк

На Херсонщині Сили оборони України працюють над тим, щоб відкинути армію РФ якомога далі — Гуменюк
. Артилерія. Ілюстративне фото: Getty Images

На Херсонщині Сили оборони України продовжують контрбатарейну протидію російським військам. Основна робота українських підрозділів спрямована на те, щоб відкинути російську армію якомога далі від лівого берега Дніпра.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, лінія фронту, яка проходить через річку Дніпро обумовлює, що Сили оборони України можуть працювати тільки дистанційно.

"Ми подовжуємо нищити потужності армії РФ і намагаємося створити ту саму буферну зону, щоб відкинути росіян якнайдалі. Зокрема наша робота ефектна, про що свідчить те, що вони намагаються забезпечити собі протиповітряну оборону. Вони намагаються, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, розташувати ППО прикриваючись місцевим населенням. Їх тактика відома, це ускладнює нам роботу, але не робить її неможливою", - сказала Наталія Гуменюк.

Що відомо

  • У тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині, російські війська використовують місцевих жителів в якості “живого щита”. З метою збиття засобів ураження, які призначені для військових об’єктів, окупаційні війська розміщують свої засоби ППО серед житлових кварталів міста.
  • В Антонівці, під обстріл російських військових потрапила слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці на службовому автомобілі їхали на виклик, коли російські військові запустили дрон та скинули гранату. Поранені четверо поліцейських.
  • 4 березня опівдні російська армія обстріляла село Львове Тягинської територіальної громади на Херсонщині. Загинув чоловік.

Читайте також

Армія РФ обстрілює окуповані населені пункти Херсонщини, щоб виправдати свою втечу — Гуменюк

У Чорнобаївці склали присягу на вірність Україні новобранці добровольчого формування "Феміда"

Дрони РФ проти жителів Херсонщини, новобранці добровольчого батальйону. 375 день війни: хроніка подій в області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок