Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
"Щаслива, що захистила титул". Ярослава Магучіх прокоментувала виграш "золота" Євро-2023

"Щаслива, що захистила титул". Ярослава Магучіх прокоментувала виграш "золота" Євро-2023

Ексклюзивно
"Щаслива, що захистила титул". Ярослава Магучіх прокоментувала виграш "золота" Євро-2023
. Ярослава Магучіх, фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар української стрибунки для Суспільне Спорт.

Ярослава Магучіх - дворазова чемпіонка Європи у приміщенні зі стрибків у висоту. Українка уперше виграла цей титул у 2021 році, а на Євро-2023 змогла захистити його. У фіналі змагань Магучіх показала результат 1.98 метра - цього вистачило для перемоги.

21-річна Магучіх приїхала на Євро-2023 у статусі лідерки світового сезону та головної фаворитки на перемогу. Однак у кваліфікації ледь не вилетіла, після чого вибачилася перед фанатами та тренеркою. А уже у фіналі Ярослава усі висоти до "золота" взяла з першої спроби.

Читайте більше: Україна здобула "золото" та "бронзу" у стрибках у висоту на Євро з легкої атлетики у приміщенні

Уже залишившись наодинці в секторі, Магучіх штурмувала новий найкращий результат сезону у світі (2.03 м), але безуспішно. У ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт після виступу Ярослава зазначила, що усе одно щаслива стати чемпіонкою, навіть попри те, що не взяла 2.03 метра.

  • Про емоції після перемоги

"Я дуже щаслива, що захистила свій титул і у мене є друге "золото" з Євро у приміщенні. Я налаштовувалася на результат вище, тому таких емоцій не було на 1.98 м і після того, як побачила, що я перша. Хотіла стрибати вище, але не сьогодні. Та сподіваюся, що влітку результати будуть вище".

  • Про невдалі стрибки на 2.03 м

"Буду ще з тренеркою говорити про це. Але, чесно кажучи, треба було трішки спокійніше починати, як на всі висоти до того. Або треба було пропустити якусь висоту - наприклад, 1.96 м. Але нічого, дуже рада, що є золота медаль і це все перекриває".

  • Про порівняння виграшу ЧС-2022 у приміщенні та Євро-2023: обидва турніри в умовах війни

"Рік минув, але ситуація не змінилася. Не знаю, що буде далі. Звичайно, хочу, аби війна закінчилася якомога швидше. Росіяни - терористи. Нещодавно вони знову запустили ракету по цивільному населенню в Запоріжжі. Це жахливо. Я поверталася додому взимку на 2 тижні, це дало мені змогу якось відновитися, бо дім - є дім. Але я розумію, якщо хочу показувати результати, то треба тренуватися закордоном. Та коли ти тренуєшся закордоном, ти моніториш новини і думаєш, коли це все закінчиться, коли всі зможуть повернутися додому відбудовувати країну".

  • Про емоційний стан у фіналі після кваліфікації

"Чесно, після нервової кваліфікації у нас було два дні щоб відпочити і відновитися морально. Але розумію, ну я ж взяла 191, тренерка теж мені казала: "Ти ж взяла, не закінчила". Я хотіла стрибати, хотіла виборювати нагороди для своєї країни. Дуже рада, що дві дівчини на подіумі. Катерина Табашник за довгий час має бронзу - і це дуже круто".

  • Про двох стрибунок на подіумі та два праори у топ-3
"Хочеться, аби було три прапори насправді. Але ми стояли з Катериною, я її вітала, у неї були сльози, що вона нарешті іде на п'єдестал. І коли я виходила, то зрозуміла, що ми зробили усе, що могли: у нас є дві нагороди, лунає гімн. Люди чують наш гімн, бачать два наші прапори і це доводить, що ми незламні. І ми будемо боротися в усіх сферах: ми були незалежні, є незалежні, і будемо незалежною та сильною нацією".

Інформація доповнюється...

На початок